19:52 21.07.2021

Визначено перших 150 отримувачів кредиту за програмою "Житлові приміщення для ВПО"

3 хв читати
Визначено перших 150 отримувачів кредиту за програмою "Житлові приміщення для ВПО"

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло) провів перший етап відбору отримувачів кредиту з числа кандидатів, включених до реєстру для участі в програмі "Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб".

Як повідомляється в прес-релізі фонду, за підсумками комп'ютерного відбору визначено 150 кандидатів із числа зареєстрованих.

Обсяг коштів першого траншу для надання кредитів становить EUR5 млн.

Перелік осіб, які отримали право на кредитування, буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Держмолодьжитла та сайтах його регіональних управлінь. Не пізніше наступного робочого дня після завершення відбору регіональні управління Фонду повідомлять переможцям про необхідність подання документів, передбачених порядком для отримання кредиту.

Трансляція відбору відбувалася онлайн на Youtube-каналі Держмолодьжитла.

Згідно з умовами затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 28 квітня 2021 року №451 порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW), контроль за відбором отримувачів коштів здійснювали представники Мінреінтеграції, Міжнародного імплементаційного консультанта та Держмолодьжитла.

У відеозверненні перед відбором менеджер проекту в KfW Крістоф Ізенманн нагадав, що цього року планується виділити на проект EUR15 млн, ще EUR9,5 млн - наступного року.

"Забезпечення житлом залишається одним із найгостріших соціальних питань в Україні та особливо актуальним для внутрішньо переміщених осіб. Лише у відкритих електронних реєстрах учасників програм Держмолодьжитла нараховуються понад 18 тис. таких сімей. Співпраця з KfW та Мінреінтеграції є надзвичайно важливою в контексті вирішення цього питання", - сказав міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук зазначила, що зазначена подія - важливий крок до вирішення житлового питання ВПО, він став можливим завдяки спільним зусиллям уряду Німеччини, банку KfW та організаторів програми з української сторони - Мінрегіону та Держмолодьжитла.

Проект "Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб" спільно реалізують Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Кредитна установа для відбудови KfW (Франкфурт-на-Майні) та Держмолодьжитло.

Для цих цілей уряд Німеччини через KfW надав грант у розмірі EUR25,5 млн. Отримувачем коштів є Мінреінтеграції, виконавцем - Держмолодьжитло.

17 травня розпочався прийом заяв громадян про намір отримати відповідний кредит на придбання житла.

За умовами проекту "Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб", кредити надаватимуть на термін до 20 років під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на людину і додатково 10,5 кв. м на сім'ю). Об'єктами кредитування можуть бути квартира в багатоквартирному житловому будинку або одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більше ніж 35 років тому або реконструйовані не більше ніж 25 років тому.

Інформація про способи подачі відповідної заяви розміщена за посиланням: https://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-dlia-vpo-kfw/yak-podaty-zaiavu.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Philip Morris інвестує $11 млн у запуск і комерціалізацію в Україні нової версії пристрою для нагрівання тютюну

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА