09:55 28.04.2021

В Україні з'явиться новий центр з підготовки спеціалістів аерокосмічного напряму

1 хв читати
В Україні з'явиться новий центр з підготовки спеціалістів аерокосмічного напряму

В Україні створять новий Мережевий науково-навчальний центр (інститут) з підготовки спеціалістів аерокосмічного напряму, який фінансуватиметься за рахунок бюджетних коштів, а також за допомогою державно-приватного партнерства та приватних інвесторів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості в середу, про необхідність його створення заявили учасники наради з підготовки в Україні спеціалістів аерокосмічного напряму, у якій взяли участь міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський і міністр освіти Сергій Шкарлет.

"За підсумками наради визначено необхідність створення Мережевого науково-навчального центру (інституту) з підготовки спеціалістів аерокосмічного напряму. Фінансування центру планується здійснювати за рахунок бюджетних коштів, державно-приватного партнерства та інвесторів - внутрішніх та іноземних", - повідомляють у міністерстві.

Як зазначив глава відомства Олег Уруський, необхідну потребу в кадрах для зазначеної галузі визначить Загальнодержавна цільова науково-технічна космічна програма України на 2021-2025 роки, над якою зараз працює Мінстратегпром.

"Таким чином в Україні буде створено систему надсучасної підготовки фахівців, яка сприятиме розвитку аерокосмічного галузі України. Водночас випускники інституту матимуть чітку перспективу та належну мотивацію", - наголосив чиновник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА