12:52 10.11.2021

Учасники COP26 визнали необхідність зведення до нуля викидів СО2 до 2050 року

2 хв читати
Учасники COP26 визнали необхідність зведення до нуля викидів СО2 до 2050 року

Учасники кліматичної конференції COP26 у Глазго підтвердили відданість меті не допустити до 2100 року зростання температур на Землі вище за відмітку 1,5 градуса за Цельсієм, таке положення міститься в проекті угоди за підсумками конференції.

"(Країни - ІФ) підтверджують довгострокову глобальну мету стримати зростання - порівняно з доіндустріальною епохою - світової середньої температури на рівні набагато нижче 2 градусів за Цельсієм та докладати зусиль для стримування зростання температур - щодо показників доіндустріальної епохи - 1,5 градусів за Цельсієм" , - йдеться у чорновому варіанті угоди.

Водночас учасники COP26 визнають, що вплив кліматичних змін у разі зростання температур на 1,5 градуса буде менш значним, ніж у разі 2 градусів, внаслідок чого в нинішнє вирішальне десятиліття всі сторони, ґрунтуючись на наукових даних, мають зробити ефективні дії.

"(Країни) також визнають, що обмеження глобального потепління до 2100 року потребує швидкого, ґрунтовного та послідовного скорочення викидів парникових газів, включаючи скорочення глобальних викидів вуглекислого газу на 45% до 2030 року і до нуля до середини століття", - йдеться у проекті.

Країни-учасниці погодилися обміркувати заходи щодо обмеження викидів інших парникових газів. У проекті також міститься заклик прискорити поетапну відмову від вугільної енергетики та субсидій під час видобутку викопного палива, йдеться про важливість комплексу заходів щодо захисту екології, зокрема охорони та відновлення лісів, захисту біорізноманіття.

COP26 розпочалася у Глазго 31 жовтня і триватиме до 12 листопада.

Завдання утримання приросту глобальної середньої температури нижче 2 градусів до 2100 року передбачено Паризькою угодою від 2015 року. Учасники угоди висловлювали прагнення обмежити зростання середньої температури 1,5 градусів за Цельсієм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Міненерго розраховує на розблокування експорту біометану, щодо природного газу все залежатиме від ситуації з нацбезпекою - заступник міністра

Як Україні започаткувати сталий розвиток транспортної системи – думка експертів

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА