19:36 10.06.2024

Харківська міська рада та Фонд Фостера проводять міжнародний архітектурний конкурс модернізації типового панельного житла

2 хв читати

У межах розроблення нової концепції генерального плану міста Харкова Фонд Нормана Фостера спільно з Харківською міською радою, Європейською економічною комісією ООН (UNECE), Arup та інститутом "Харківпроект" проводять міжнародний архітектурний конкурс модернізації житлових кварталів міста.

"Оголошений конкурс є частиною масштабного проєкту концептуального майстер-плану Харкова, над яким працює Фонд британського архітектора Нормана Фостера в рамках проєкту ООН для українських міст. Я закликаю якомога активніше подаватися на нього українських і міжнародних архітекторів", - повідомила директор департаменту лісів, землекористування та житлового господарства Європейської економічної комісії ООН Паола Деда під час конференції "Resilience, Reconstruction, Prosperity: Perspectives for Ukraine's Economy" в Берліні в понеділок.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації, внаслідок російської агресії пошкоджень зазнали понад 9 тис. будівель, половина з яких - житло, зруйновані 130 шкіл і 110 дитячих садочків, понад 160 тис. людей втратили дах над головою.

Оголошений конкурс є частиною масштабного проєкту концептуального майстер-плану Харкова, над яким працює Фонд британського архітектора Нормана Фостера на замовлення UNECE.

У фокусі конкурсу - найбільш густонаселений і найбільш постраждалий район Харкова, Салтівка, а точніше - Північна Салтівка.

"Цей конкурс шукає рішення, які усунути розрив між інноваційним дизайном і практичним застосуванням. Завдання полягає в тому, щоб розробити модульну систему, здатну модернізувати наявні бетонні панельні житлові будинки та поліпшити громадські простори, зосередивши увагу на створенні безпечних, енергоефективних і динамічних кварталів", - ідеться в релізі Фонду Фостера.

Модульні компоненти фасаду і даху, бомбосховища, а також інтеграція додаткових функцій на перших поверхах мають розглядатися як частина реконструкції. Система також має надавати рішення з відновлення серйозно пошкоджених будівель з оновленою, але при цьому місцевою архітектурною ідентичністю.

У Фонді Фостера зазначають, що з огляду на типову забудову житлових районів Харкова надалі знайдені рішення проєктів-переможців можуть бути екстрапольовані на інші житлові райони міста.

Після оголошення переможців відібрані пропозиції будуть доопрацьовані до робочого проєкту будівництва.

Крайній термін участі в конкурсі - 12 вересня 2024 року.

Як повідомлялося, Європейська економічна комісія ООН (UNECE) створила робочі групи #UN4Kharkiv і #UN4Mykolaiv і запросила міжнародних архітекторів допомогти цим містам розробити перспективні генеральні плани. Харкову допомагає Фонд британського архітектора Нормана Фостера, у Миколаєві роботу координує глобальна дизайнерська та архітектурна компанія One Works (Італія).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський призначив посла в Нідерландах за сумісництвом постпредом України при ОЗХО

Зеленський затвердив склад української делегації щодо вступних переговорів з ЄС, її очолила Стефанишина

Зварича звільнено з посади посла Польщі та призначено послом України в Чехії

Заступник держсекретаря США заявив про діалог з Києвом щодо виробництва необхідного озброєння в Україні

У Держдепартаменті США прокоментували візит Путіна до Кім Чен Ина

Заступник держсекретаря США: Ми хочемо переконатися, що РФ не зможе використовувати свою територію як притулок

Україна є і буде частиною єдиної Європи завжди - Зеленський про затвердження переговорної рамки про вступ в ЄС

Рада директорів МВФ завершить 4-й перегляд програми EFF для України наступного тижня - представник Фонду

Шмигаль обговорив з в. о. заступника держсекретаря США Бассом відновлення енергетики, постачання зброї та пряму бюджетну підтримку

Уряд підтримав ініціативу щодо відмови від паперового посвідчення ветерана

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА