16:06 22.05.2024

Ексзаступника голови Офісу президента підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн - САП

1 хв читати
Ексзаступника голови Офісу президента підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн - САП

22 травня 2024 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру в незаконному збагаченні на 15,7 млн грн колишньому заступнику керівника Офісу президента України, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура в телеграм-каналі.

У повідомленні не зазначено ім'я колишнього чиновника, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Андрія Смирнова.

"У 2020-2022 роках посадовець набув активи вартістю 17,1 млн грн. Ідеться про дві автівки (Mercedes-Benz, Volkswagen), два мотоцикли (Honda та BMW), три паркомісця в Києві, квартиру у престижному ЖК у Львові та земельну ділянку на Закарпатті. Переважна частина набутого майна була оформлена на рідного брата, проте особа зберегла за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Мотоцикл Honda був зареєстрований на друга, однак згодом посадовець переоформив його на себе", - розповіли в САП.

При цьому наголошується, що ані офіційного доходу, ані заощаджень у ексзаступника керівника Офісу президента не було достатньо для їх придбання. Різниця між вартістю майна та коштами становить 15,7 млн грн. Дії колишнього посадовця кваліфіковано за ст. 368-5 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

"Розслідування САП та НАБУ розпочали після оприлюднення журналістського розслідування "Української правди", а також за сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції", - наголошується в повідомленні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив "Формулу миру" із президентом Аргентини

Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

Україна починає шлях до миру з позиції сили - президент Фінляндії

Президент Гани: Українська формула миру є ключовою рамкою для досягнення тривалого миру

Глава МЗС Саудівської Аравії: Серйозні переговори на шляху до миру потребуватимуть важких компромісів

Територіальні поступки України не принесуть мир - Каллас

Будь-який майбутній діалог із РФ має базуватися на міжнародному праві та статуті ООН, і саме Україна має вирішити, коли він стане можливим, - голова Європарламенту

Дуда: Україна має повне право захищати свій суверенітет у будь-який спосіб, який співвідноситься з міжнародним правом

Напад на Україну був незаконним, але одностороннє використання російських активів також незаконне - президент Кенії

Позиція Катару спирається на принципи ООН і недоторканність кордонів у вирішенні "українсько-російського конфлікту"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА