17:00 16.04.2024

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

2 хв читати
Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Заступнику голови Полтавської обласної ради, який подорожував Євросоюзом під виглядом службового відрядження, повідомлено про підозру за матеріалами Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань (ДБР).

У телеграм-каналі СБУ у вівторок зазначається, що в березні 2023 року чиновник оформив собі службове відрядження до міста Бидгощ Республіки Польща і під виглядом робочої поїздки виїхав за межі України. "Однак, як свідчать матеріали справи, після перетину державного кордону депутат поїхав в особистих справах до однієї з південно-західних країн ЄС. Там він перебував увесь період "службового відрядження", - йдеться в повідомленні.

У СБУ уточнюють, що про це свідчать виписки з банківських карток, які посадовець використовував для оплати рахунків у закордонних готелях, ресторанах і магазинах.

Також, за наявними даними, під час перебування за кордоном він підписав довіреність на іноземну громадянку для придбання нерухомості в Євросоюзі.

"Крім того, після повернення посадовець вніс недостовірні відомості до звітних документів за підсумками іноземного відрядження", - уточнюють у СБУ.

Під час обшуків у депутата вилучено оригінали документів, зокрема іноземних, щодо його проживання та маршрутів поїздок за межами України.

На підставі отриманих доказів чиновнику повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 366 (службове підроблення), ст. 190 (шахрайство), ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА