13:28 13.03.2012

"Укрзалізниця" спростовує інформацію про можливе перетворення на транзитну станції Новоолексіївка в Херсонській області

2 хв читати
"Укрзалізниця" спростовує інформацію про можливе перетворення на транзитну станції Новоолексіївка в Херсонській області

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") спростовує інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про перетворення станції Новоолексіївка (Генічеський район, Херсонської обл.) на транзитну для значної кількості пасажирських поїздів, що начебто спричинить зрив курортного сезону на Азовському узбережжі регіону й позбавить місцеве населення засобів до існування.

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці", ця ситуація склалася через дезінформаційну кампанію, в якій природні побоювання і занепокоєння людей було використано з політичною метою.

"Місцева громада готова вдатися до рішучих дій, аж до втручання в роботу залізничного транспорту, аби обстоювати те, що забирати в жителів мешканців Новоолексіївки ніхто не збирався", - зазначено в повідомленні "Укрзалізниці".

Держадміністрація повідомляє, що на сьогодні на залізницях України триває робота зі складання графіка руху пасажирських поїздів на 2012-2013 роки, який змінюється, і наразі відбувається традиційна робота з узгодження графіка руху поїздів територією України та за її межами.

"Цей період підготовчої роботи над новим графіком і було використано для провокування панічних настроїв", - зазначає "Укрзалізниця".

Адміністрація повідомляє, що в проекті нового графіка абсолютно не передбачається ізоляція мешканців Новоолексіївки від залізничного сполучення або обмеження пасажиропотоку на цій станції, зокрема, зупинки потягів усіх наявних наразі напрямків: на Москву, Санкт-Петербург, Київ, Донецьк, Суми, Харків, Львів, Ковель, Мінськ, Гродно, Єкатеринбург, Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Мурманськ, Череповець, Вологду, Воркуту, Луганськ, Смоленськ тощо буде збережено.

Крім того, передбачається призначити на станції Новоолексіївка зупинку поїзда №172171 сполученням Дніпропетровськ-Сімферополь в обох напрямках його руху й курсування ще одного електропоїзда сполученням Кривий Ріг – Генічеськ для перевезення відпочивальників (додатково до вже наявних Запоріжжя – Генічеськ і Дніпропетровськ – Генічеськ).

Керівництво Придніпровської залізниці відкрите для обговорення проекту нового графіка руху пасажирських поїздів на станції Новоолексіївка з представниками місцевої влади, громадськими організаціями та жителями Новоолексіївки, для чого вже створено відповідну робочу групу.

Залізничники закликають до діалогу керівництво районної державної адміністрації та всіх зацікавлених для розробки прийнятного для всіх сторін рішення.

"Укрзалізниця" і Придніпровська магістраль звертаються до жителів Новоолексіївки та сусідніх районів із проханням не втручатись у роботу залізничного транспорту та не зривати графік руху поїздів, оскільки внаслідок цього створюються незручності іншим громадянам – пасажирам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА