17:37 04.03.2024

Скеровано до суду справу ексголови Верховного Суду Князєва, обвинуваченого в хабарництві

2 хв читати
Скеровано до суду справу ексголови Верховного Суду Князєва, обвинуваченого в хабарництві

Антикорупційні органи України скерували до суду матеріали справи щодо колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого звинуватили у хабарництві.

"4 березня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Верховного Суду, обвинуваченого в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі", - йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у телеграм-каналі в понеділок.

За інформацією прокуратури, дії колишнього голови суду кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

У САП нагадують, що 12 жовтня вироком Вищого антикорупційного суду (ВАКС) затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та адвокатом, якого разом з ексголовою Верховного Суду викрили на отриманні $2,7 млн неправомірної вигоди.

16 травня 2023 року САП повідомила про підозру голові Верховного Суду та адвокату Олегу Горецькому, викритих на отриманні $2,7 млн неправомірної вигоди.

Вища рада правосуддя відсторонила Князєва від здійснення правосуддя.

30 січня 2024 року слідчий суддя (ВАКС) продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому голові Верховного суду Князєву. Суд також зменшив підозрюваному розмір застави з 20 млн грн до 18,168 млн грн. 31 січня Князєва було звільнено з-під варти під заставу.

На підозрюваного покладено процесуальні зобов'язання, зокрема: не відлучатися з Києва без дозволу детектива, прокурора і суду, здати на зберігання до ГУ ДМС у Києві паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд/в'їзд в Україну, а також носити електронний засіб контролю.

Керівник САП Олександр Клименко заявляв, що не бачить ризиків судової перспективи справи за підозрою Князєва у хабарництві у зв'язку зі звільненням фігуранта під заставу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА