08:48 15.02.2024

США вважають, що РФ хоче розмістити в космосі ядерну зброю

2 хв читати
США вважають, що РФ хоче розмістити в космосі ядерну зброю

США отримали інформацію про те, що Росія нібито має намір розмістити в космосі ядерну зброю, повідомляє ABC News з посиланням на джерела.

"Двоє джерел, обізнаних із обговореннями в Капітолії, повідомили, що розвіддані мають стосунок до наміру Росії розмістити в космосі ядерне озброєння", - інформує телеканал.

За словами співрозмовників ABC News, йдеться не про його потенційне застосування проти цілей на Землі, а "скоріше про його можливе використання проти супутників".

Одне з джерел зазначило, що це "вельми тривожні" повідомлення.

Зі свого боку журналістка Fox News Джекі Генріх у прямому ефірі телеканалу з посиланням на джерела заявила, що загроза "пов'язана з космосом", проте вона не пряма.

"Джерела підтвердили, що загроза пов'язана з космосом. (...) Інші джерела повідомили, що в Капітолії інформували про те, що це пов'язано з новими можливостями Росії. Це потенційно дуже серйозна ситуація, але загроза не є прямою", - сказала вона.

Постійний спеціальний комітет Палати представників США з розвідки в середу поінформував членів Конгресу про "серйозну загрозу національній безпеці", заявив Тернер, не уточнивши, у чому саме полягає загроза і від кого вона виходить.

Ба більше, він звернувся до президента США з проханням "розсекретити всю інформацію про цю загрозу, щоб Конгрес, адміністрація і союзники Вашингтона могли відкрито обговорити дії, необхідні для реагування на цю загрозу".

Тим часом два джерела, а також неназваний представник влади США заявили CNN, що проблема пов'язана з Росією. За словами одного джерела, знайомого з розвідданими, "ідеться про дуже тривожну і дестабілізуючу" можливість, наявну в розпорядженні РФ, і про яку стало відомо нещодавно.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА