15:45 28.12.2023

Просідання будівлі дитсадка в Шевченківському районі Києва може бути пов'язане з порушеннями під час будівництва укриття - прокуратура

2 хв читати

Розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання ремонтних робіт і будівництва укриття в дитячому садку в Шевченківському районі Києва, де сталося просідання фасаду будівлі, повідомляє Київська міська прокуратура.

За попередніми даними, причиною деформації стін стала виїмка ґрунту під будівлею для облаштування укриття. Правоохоронці підозрюють розтрату бюджетних коштів посадовими особами Шевченківської районної держадміністрації, заволодіння коштами підрядником і підробку виконавчої будівельної документації.

"За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання ремонтних робіт з облаштування та будівництва укриття на території одного з дитсадків у Києві та можливого заволодіння бюджетними коштами (ч. 2 ст. 367, ч. 4 ст. 191 КК України)", - ідеться в повідомленні прокуратури.

Згідно з повідомленням, встановлено, що правління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА за результатами проведення публічних закупівель уклало договори про закупівлю робіт із розробки проєктно-кошторисної документації та капітального ремонту найпростіших укриттів і захисних споруд цивільного захисту у дошкільному навчальному закладі на суми 369 тис. грн та понад 1,2 млн грн. Посадовими особами Шевченківської РДА та підрядником підписано акти приймання-передачі виконаних робіт та проведено повну оплату за договором. "Водночас роботи не виконано, а самому об'єкту будівництва завдано пошкоджень. Так, під час виконання робіт на об'єкті будівництва 28.12.2023 відбулося просідання фасаду будівлі дошкільного навчального закладу", - зазначено в повідомленні міськпрокуратури.

За попередніми даними, причиною деформації стін будівлі стала виїмка ґрунту під будівлею для облаштування споруди цивільного захисту. Можливою передумовою цього могли стати прорахунки під час розроблення проєктно-кошторисної документації або ж ухилення підрядниками від проєкту капітального ремонту під час безпосереднього виконання робіт.

Під час проведення першочергових слідчих дій встановлено, що підрядник є переможцем іще двох аналогічних процедур публічних закупівель, проведених Управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА 2023 року, оплати проведені в повному обсязі. "Зазначені обставини можуть свідчити про можливу розтрату бюджетних коштів службовими особами Шевченківської РДА, заволодіння коштами підрядником і підроблення виконавчої будівельної документації", - інформують у міськпрокуратурі.

Як повідомляється, наразі тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на вилучення оригіналів тендерної документації, та вирішується питання про призначення будівельно-технічної експертизи.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА