21:08 16.11.2023

Міноборони Ізраїлю працює над можливістю повернення жителів прикордонних із Газою районів

1 хв читати
Міноборони Ізраїлю працює над можливістю повернення жителів прикордонних із Газою районів

Глава Міноборони Ізраїлю Йоав Ґаллант заявив про роботу його відомства над тим, щоб частина жителів, евакуйованих із населених пунктів біля кордону із Сектором Гази, змогли повернутися додому на початку 2024 року.

"Ми працюємо над тим, як домогтися того, щоб деякі жителі змогли б повернутися, починаючи з 1 січня, у зону від 4 до 7 км від кордону", - наводить The Times of Israel слова Ґалланта.

Він зазначив, що обговорював із високопоставленими співробітниками свого відомства, як гарантувати безпечні умови для повернення населення.

"Усі, хто не зможе повернутися, продовжать отримувати повну підтримку уряду", - додав міністр.

У четвер глава генштабу ЦАХАЛ генерал-лейтенант Герцль Халеві під час відвідин Сектора Гази заявив, що військові близькі до знищення "військової системи" ХАМАС на півночі анклаву.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Газі, здійснило напад на Ізраїль. Жертвами атаки стали понад 1,2 тис. осіб. У відповідь ЦАХАЛ почав військову операцію проти ХАМАС. Кількість жертв ізраїльських ударів у Секторі Гази, за палестинськими даними, перевищила 11,5 тис. осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА