13:34 10.11.2023

В Авдіївці ворог б'є по житлових будинках і будівлях коксохімічного заводу, вночі намагається перекидати групи піхоти на передову - Штупун

2 хв читати
В Авдіївці ворог б'є по житлових будинках і будівлях коксохімічного заводу, вночі намагається перекидати групи піхоти на передову - Штупун

В Авдіївці ворог продовжує бити по будівлях коксохімічного заводу і житлових будинках, учора там загинули двоє цивільних; уночі окупанти намагаються перекидати групи піхоти на передову, повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони таврійського напрямку Олександр Штупун.

"Російські терористи продовжують завдавати авіаударів і бити з РСЗВ по житлових будинках Авдіївки та будівлях коксохімічного заводу. Буквально о 12 годині знову стався авіаудар і з РСЗВ. Учора ввечері внаслідок авіаудару по багатоквартирному будинку в Авдіївці загинули двоє цивільних - чоловік і жінка. Тіла зараз під завалами", - сказав Штупун в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Говорячи про Авдіївський коксохімічний завод, спікер зазначив, що ситуація наразі під контролем.

"Коксохімічний завод під нашим контролем", - наголосив Штупун.

Загалом у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" ворог завдав 21 авіаудару за добу, провів 47 бойових зіткнень і здійснив 877 артобстрілів. За словами спікера, ворог проявляв активність переважно в Донецькій області.

Так, росіяни вели штурмові дії на південний схід від Новокалинового, в районі Авдіївки, Первомайського, де відбито дев'ять атак.

"Під покровом ночі й туману окупанти намагаються перекидати групи піхоти на передову, щоб "заповнити прогалини" та поповнити втрати. Не дає спокою ворог і захисникам Мар'їнки та Новомихайлівки, де Сили оборони відбили понад 25 атак.

На шахтарському напрямку противник намагався штурмувати південніше Золотої Ниви та Старомайорського, зазнав втрат і відійшов. Крім того, українські воїни відбили чотири атаки росіян у районі Вербового та Роботиного (Запорізька область).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА