11:43 04.11.2023

Завдяки дипломатичним поїздам Україну відвідали понад 500 іноземних делегацій - Зеленський

2 хв читати
Завдяки дипломатичним поїздам Україну відвідали понад 500 іноземних делегацій - Зеленський

Завдяки дипломатичним поїздам "Укрзалізниці" Україну відвідали понад 500 іноземних делегацій, заявив президент Володимир Зеленський з нагоди Дня залізничника.

"Завдяки дипломатичним поїздам Україну відвідали понад 500 іноземних делегацій. Це потужний результат. Це було потрібно. Дякую вам ("Укрзалізниці" - ІФ-У) за це, тому що потрібно було, щоб люди знали про війну в Україні та бачили цю війну. Це серйозний внесок у світову єдність", - заявив президент у спільному з главою Єврокомісії зверненні до залізничників на Київському вокзалі.

Глава держави привітав працівників "Укрзалізниці" з їхнім професійним святом і вручив державні нагороди.

"Наші "залізні" люди надають українській єдності дуже важливих елементів, без яких державі було б у тисячі разів складніше вистояти в цій війні та зберегти життя людей. Наша "Залізниця" - значно більше, ніж просто транспорт. Це гарантія, що наші люди, держава та економіка не будуть відірвані від країн ЄС, які нам допомагають. Наша "Залізниця" - це гарантія, що області України, міста, села в різних частинах держави навіть під обстрілами російських терористів об'єднані в один простір життя з необхідними сервісами, товарами", - сказав він.

Зеленський нагадав, що саме залізничники допомогли з евакуацією приблизно 4 млн людей із зон бойових дій, змогли перевезти понад 120 млн тонн вантажів, включно з продовольством, а також допомогли створити нові життєво важливі маршрути, яких Україна потребувала десятки років, зокрема маршрути з Польщі, Румунії, Молдови. Глава держави також особливо відзначив роботу медичних поїздів і поїздів-кухонь.

Як наголосила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Україна має пишатися своїми залізничниками.

"Від самого початку війни ви працюєте безперервно в таких складних умовах. Ви допомагаєте своїм співвітчизникам знаходити притулок у країнах ЄС і повертатися знову додому. Ви перевозите зерно та інші життєво важливі продукти з України по всьому світу. Ви пов'язуєте свою країну і народ. Ви підтримуєте лінії життя. І я очевидець цього, тому що вже вшосте приїжджаю до Києва потягом. Дякую вам за ваш професіоналізм. Він видатний", - сказала вона.

На завершення присутні вшанували пам'ять загиблих працівників "Укрзалізниці" хвилиною мовчання. Як заявив президент України, війна забрала життя 530 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА