12:51 27.10.2023

Попри всі загрози "зерновий коридор" продовжить функціонувати - Зеленський у розмові із Сунаком

1 хв читати
Попри всі загрози "зерновий коридор" продовжить функціонувати - Зеленський у розмові із Сунаком

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

"Глава держави подякував главі британського уряду за потужні слова підтримки України, які прозвучали в британському парламенті 23 жовтня. Президент також висловив подяку за всю своєчасну й різнобічну допомогу від Сполученого Королівства, зокрема за нещодавній пакет оборонної підтримки на 100 млн фунтів стерлінгів", - повідомляє в п'ятницю пресслужба Офісу президента.

Під час зустрічі сторони детально обговорили ситуацію на фронті й подальшу оборонну співпрацю, зокрема щодо посилення української системи ППО ракетами й засобами для боротьби з дронами.

Зеленський поінформував Сунака про ситуацію в Чорному морі та дії Росії, які створюють небезпеку для цивільного судноплавства. За словами глави держави, попри всі загрози "зерновий коридор" продовжить функціонувати.

Співрозмовники обговорили подальшу роботу над упровадженням страхування цивільних суден. Лідери також поділилися оцінками ситуації на Близькому Сході й погодилися, що припинення ескалації конфлікту буде в інтересах світової спільноти. Сторони також скоординували позиції щодо співпраці на міжнародних майданчиках і збереження міжнародної підтримки України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА