19:33 21.12.2022

США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму $1,85 млрд, до нього увійдуть системи ППО Patriot

2 хв читати
США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму $1,85 млрд, до нього увійдуть системи ППО Patriot

Державний секретар США Ентоні Блінкен у середу оголосив про надання Сполученими Штатами нового пакета військової допомоги Україні.

За його словами, до пакета загальною вартістю $1,85 млрд, серед іншого, увійдуть американські системи протиповітряної оборони Patriot.

"Відповідно до повноважень, делегованих президентом, сьогодні я санкціоную двадцять восьмий пакет американських озброєнь і техніки для України з серпня 2021 року. Цей пакет на 1 мільярд доларів надасть Україні розширені можливості протиповітряної оборони та високоточних ударів, а також додаткові боєприпаси і критично важливе обладнання, яку Україна так ефективно використовує для захисту на полі бою", - цитує Блінкена пресслужба Державного департаменту США.

Держсекретар зазначив, що у середу Пентагон також оголосить про надання додаткових 850 мільйонів доларів для допомоги Україні в сфері безпеки в рамках Ініціативи сприяння безпеці України.

"Таким чином, загальна сума військової допомоги США Україні становитиме безпрецедентні $21,9 млрд із початку роботи адміністрації", - наголосив Блінкен.

Він уточнив, що анонсований сьогодні пакет включає систему ППО Patriot, здатну збивати крилаті ракети, балістичні ракети малої дальності і літаки на значно вищому рівні, ніж раніше надані системи ППО.

"Сполучені Штати продовжуватимуть тісно співпрацювати з більш ніж 50 союзниками та партнерами у всьому світі для підтримки народу України, який захищає свою свободу та незалежність з надзвичайною мужністю та безмежною рішучістю. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, щоб Київ міг продовжувати захищати себе і бути у найбільш сильній позиції за столом переговорів, коли настане час", - зазначив держсекретар.

Він додав, що "тільки Росія може сьогодні покласти край цій війні". "Поки вона цього не зробить, ми єдині з Україною", - підсумував Блінкен.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА