14:09 29.11.2022

Столтенберг: Брутальні атаки РФ не зламають українців, так само як і підганяють союзників іще більше допомагати Україні

2 хв читати
Столтенберг: Брутальні атаки РФ не зламають українців, так само як і підганяють союзників іще більше допомагати Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що брутальні атаки Росії на цивільну інфраструктуру не зламають українського народу, так само як і підштовхують союзників надавати Україні ще більшу підтримку.

У вівторок у Бухаресті, перед початком засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО він сказав: "Це війна, це брутальна війна, з цілеспрямованими атаками на критичну інфраструктуру – тепло, світло, воду, газ. Мета цього – заподіяти якнайбільше страждань українським цивільним, спробувати зламати їх відданість, їх єдність у протистоянні російському вторгненню. Я впевнений, що президент Путін не досягне успіху в тому, щоб український народ, українські Збройні сили та українське керівництво відступили, а й навіть іще більше мобілізує їх. Це ще більше спонукає союзників у НАТО робити ще більше. Тому що ми маємо гарантувати, що Росія не переможе".

Генсек НАТО впевнений, що якщо "Путін виграє цю війну, то меседж буде про те, що коли авторитарні лідери використовують брутальну силу, вторгаючись в іншу країну, порушують міжнародне право, вони можуть досягти своєї мети". "Це буде не тільки трагедією для України, а й зробить увесь світ небезпечним та більш вразливим. У наших інтересах продовжувати підтримувати Україну", - наголосив Столтенберг.

З огляду на це він висловив сподівання, що на зустрічі в Бухаресті "меседж від усіх союзників буде про те, що ми маємо робити більше – як допомогти Україні відремонтувати зруйновану критичну інфраструктуру, зокрема постачання газу, а також, щоб допомогти відбивати атаки як такі". "Частково, надаючи системи ППО, а також гарантувати, що системи, які ми вже надали, - а це сучасні системи стандартів НАТО – зокрема NASAMS, що вони функціонують. Це щодо того, що ми маємо надавати запасні частини та боєприпаси - це не тільки про те, щоб додавати зброю, а й гарантувати, що зброя, яку вже було поставлено, може бути використана, щоб збивати ракети і дрони, які прилітають", - деталізував генсек НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА