16:07 03.08.2022

Затримане в Лівані сирійське судно везло борошно з окупованого РФ Криму, виготовлене з бердянської пшениці - посол

2 хв читати
Затримане в Лівані сирійське судно везло борошно з окупованого РФ Криму, виготовлене з бердянської пшениці - посол

Посол України в Лівані Ігор Осташ повідомив про отримання підтвердження того, що затримане владою Лівану сирійське судно Laodicea перевозило на своєму борту борошно, виготовлене в окупованому РФ Криму з пшениці, викраденої в окупованому РФ м. Бердянськ Запорізької області.

"Щойно ми отримали беззастережне свідчення того, що борошно, яке везла Laodicea, було не з Росії, а з окупованого Криму. Це - Красногвардійське (смт Красногвардійське в Криму - ІФ). А друге фото - це трекінг пшениці з окупованого Бердянська у Красногвардійське", - написав Осташ у фейбуці у середу.

При цьому він оприлюднив фото мішків із борошном, на яких виробником зазначено "Красногвардійський елеватор", а також документ з інформацією, що свідчить про постачання пшениці з Бердянська до Красногвардійського автошляхами.

Як повідомлялося, судно Laodicea, яке перевозило викрадену на окупованих РФ територіях України агропродукцію, було затримано в порту м. Тріполі (Ліван) 31 липня після звернення Посольства України в Лівані, про що повідомила Міжнародна ліванська радіомовна корпорація (LBCI), а також Ігор Осташ.

Того самого дня ліванська газета "Ан-Нахар" повідомила, що "під час російської окупації з окупованих Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей було вкрадено понад 500 000 тонн зерна", додавши, що "були спроби переправити більшу частину цього зерна до країн Близького Сходу, включаючи Єгипет, Туреччину та Сирію, і було зафіксовано спроби перекидання до Лівану".

У заяві посольства йшлося про те, що українські правоохоронці довели причетність 78 суден до незаконного перевезення викраденого українського зерна, і цей список постійно оновлюється. Це саме стосується і судна Laodicea, заарештованого рішенням українського суду і яке перебуває під санкціями США.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА