13:39 14.07.2022

Ахметов не відповідає критеріям "олігарха" – Малюська

2 хв читати
Ахметов не відповідає критеріям "олігарха" – Малюська

Бізнесмен Рінат Ахметов більше не підпадає під критерії "олігарха" після складання його бізнес-партнером Вадимом Новинським депутатського мандата та виходу SCM із медійного бізнесу, повідомив міністр юстиції Денис.

"Новинський - це був прямий зв'язок для того, щоб визнати олігархом Ахметова. Тому що вони є партнерами по бізнесу, а пан Новинський як народний депутат є політичною фігурою. І тому тут, у випадку продовження статусу Новинського як народного депутата, спрацьовувала б ознака участі в політичному житті, що додавала б і автоматично перетворювала б Ахметова на олігарха. Тому в цьому випадку відмова від мандата, було це метою чи не було метою – не знаю, судити не буду, але прибрала прямий зв'язок Ахметова з парламентом і прибрала найочевиднішу ознаку участі в політичному житті для Ахметова", - повідомив міністр юстиції Малюська в ефірі онлайн-дискусії "ОПОРА.Live".

Також після рішення SCM вийти з медійного бізнесу Ахметов більше не підпадає під критерій закону про олігархів щодо володіння ЗМІ.

За словами Малюськи, у такий спосіб Рінат Ахметов здійснив вихід одразу з-під двох критеріїв потрапляння до переліку олігархів – щодо участі в політичному житті країни через втрату мандата його бізнес-партнером Вадимом Новинським, а також щодо впливу на медіасферу через відмову від ліцензій на телерадіотрансляцію "Медіа Групи Україна".

"Він (Рінат Ахметов - ІФ) ніколи не хотів потрапити до списку олігархів, був рішуче налаштований. Остання його заява - це якраз ознака того, що своєї думки він не змінив, і він вважає цей закон небезпечним і не хотів би туди потрапляти", - підсумував міністр юстиції Малюська.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА