07:03 10.06.2022

ВООЗ має намір детальніше вивчити історію виникнення COVID-19

2 хв читати
ВООЗ має намір детальніше вивчити історію виникнення COVID-19

Експертна група, підготовлена ВООЗ, має намір здійснити докладний аналіз виникнення коронавірусу, повідомляє Associated Press (AP).

"Потрібні подальші дослідження, щоб визначити, як COVID-19 поширився з самого початку, включаючи докладніший аналіз можливості виникнення позаштатної ситуації в лабораторії", - наводить AP витримки з доповіді експертної групи.

Агентство нагадує, що минулого року в Міністерстві охорони здоров'я США заявляли про вкрай малу можливість поширення COVID-19 серед людей через витік із лабораторії.

"Основні дані, що пояснюють виникнення пандемії, ще відсутні. Вчені заявили, що група відкрита для будь-яких наукових доказів, доступних для комплексного дослідження всіх розумних гіпотез", - ідеться в доповіді.

Зараження коронавірусом COVID-19 вперше виявили в китайському місті Ухані в провінції Хубей наприкінці 2019 року, потім він почав розповсюджуватися у всьому світі. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу.

До початку квітня 2020 року ВООЗ повідомила, що кількість випадків зараження COVID-19 у всьому світі перевищила показник 1 млн. До середини жовтня 2021 року у світі було зареєстровано майже 240 млн випадків зараження інфекцією.

Більшість учених спочатку вважали, що COVID-19 – вірус зоонозного походження. Передбачається, що він міг передатися людині від кажанів. Щоб визначити джерело походження коронавірусу, ВООЗ ініціювала спеціальне розслідування. З цією метою на початку лютого 2021 року група експертів ВООЗ відвідала Уханський інститут вірусології і за підсумками візиту зробила висновок, що витік вірусів із лабораторії інституту "вкрай малоймовірний". Із результатами цього розслідування були згодні багато західних країн.

Китай неодноразово виступав проти закликів ВООЗ здійснити додаткове розслідування на території країни для встановлення джерела походження COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА