07:18 19.05.2022

Основні зусилля ворог зосередив на Донецькому напрямку

2 хв читати
Основні зусилля ворог зосередив на Донецькому напрямку

Основні зусилля щодо ведення бойових дій агресор зосередив на Донецькому напрямку, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не було. Зберігається загроза завдання з території республіки Білорусі ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури в Україні.

На Сіверському напрямку окупанти продовжують обладнання додаткових вогневих позицій та захисних споруд у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Агресор обстріляв з артилерії та мінометів населені пункти Чернігівської та Сумської областей, здійснив ракетний удар по населеному пункту Десна.

На Харківському напрямку основні зусилля ворога зосереджувалися на утриманні раніше зайнятих рубежів, а також проведенні контратак з метою відновлення втрачених позицій.

На Слов'янському напрямку ворог вів бойові дії в районі населеного пункту Велика Комишуваха, зазнав поразки та був змушений відійти на раніше зайняті позиції.

"На Лиманському напрямку противник здійснював обстріли цивільної інфраструктури, завдавав ракетних ударів та намагався закріпитись на раніше зайнятих позиціях. Застосував оперативно-тактичну і армійську авіацію з метою руйнування цивільних об’єктів в районах населених пунктів Лоскутівка, Катеринівка, Новомихайлівка та Оріхове", - зазначають у Генштабі.

На Сєвєродонецькому напрямку агресор вів наступ і штурмував у районі населеного пункту Устинівка, зазнав поразки.

На Бахмутському напрямку окупанти вели наступальні дії з метою покращення тактичного становища, намагалися вести штурмові дії в районі населеного пункту Золоте-4, також зазнали поразки.

На Авдіївському напрямку ворог вів наступальні дії в районі населеного пункту Юр’ївка, зазнав втрат та відступив. За результатами штурмових дій в районах населених пунктів Новокалинове та Первомайське успіху не мав.

На Курахівському напрямку агресор вів наступ у районі населеного пункту Новомихайлівка, але також зазнав поразки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій не проводив. Ворог "вогнем реактивної та ствольної артилерії і мінометів уражав інфраструктуру та мирні помешкання в районах населених пунктів Гуляйпільське, Новоданилівка, Малинівка та Гуляйполе".

"За наявною інформацією, в районі населеного пункту Олександрівка з метою поповнення втрат 107 стрілецького батальйону, які склали понад 50%, прибуло поповнення у кількості 260 військовослужбовців, раніше задіяних на Харківському напрямку", - повідомляють у Генштабі.

На Південнобузькому напрямку загарбники активних бойових дій не проводили. Основні зусилля зосереджують на утриманні зайнятих рубежів. Ворог здійснював обстріли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Лимани, Пришиб, Трудолюбівка та Нововоронцовка.

На Бессарабському напрямку суттєвих змін не було.

"За відсутністю мобілізаційного ресурсу на тимчасово окупованих територіях Донецької області окупаційне військове командування планує залучити до бойових дій студентів вищих закладів освіти", - зазначають у Генштабі.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА