17:36 13.05.2022

У ЄС очікують, що рішення виділити чергові EUR500 млн військової допомоги Україні буде схвалено найближчим часом

2 хв читати
У ЄС очікують, що рішення виділити чергові EUR500 млн військової допомоги Україні буде схвалено найближчим часом

У Брюсселі очікують, що країни-члени Європейського Союзу схвалять пропозицію надати Україні четвертий транш військової допомоги у розмірі EUR500 млн найближчим часом.

"EUR490 млн буде виділено на летальну і EUR10 млн - на нелетальну зброю. Серед країн-членів є консенсус щодо головного напряму - ми маємо продовжувати підтримувати Україну у багатьох аспектах, зокрема у військовому. Ми маємо продовжувати постачати зброю також тому, що це працює - ми бачимо різницю на полі бою. Водночас ця пропозиція була зроблена не так давно. Я гадаю, нам потрібні дні, але я не можу сказати, чи це буде три дні, чи п'ять днів, чи десять. Зрештою, буде згода, але коли - я не можу сказати. Чим швидше, тим краще", - сказав у п'ятницю в Брюсселі журналістам високопоставлений європейський дипломат.

Коментуючи цю пропозицію, зроблену цього ранку в Німеччині високим представником Європейського Союзу Жозепом Боррелем, співрозмовник журналістів зазначив, що це - "ще одна ілюстрація того, що ЄС хоче продовжувати свою військову підтримку України у зв'язку із зусиллями наших партнерів США та Великої Британії".

За словами європейського дипломата, питання подальшої підтримки України, проти якої Росія веде війну, буде предметом обговорення міністрів оборони країн-членів ЄС, у якому також візьме участь міністр оборони України Олексій Резніков та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Ми маємо продовжувати підтримувати зусилля, які робить Україна, та намагатися подивитися, як ми можемо допомогти українській армії, яка протистоїть Росії, ми маємо продовжувати постачати обладнання. Тому наша підтримка Україні важлива, оскільки Україна розраховує на наше обладнання та ресурси", - пояснив він.

Європейський дипломат також висловив думку, що ця війна не завершиться найближчим часом, і ЄС продовжуватиме підтримувати Україну.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

В Одесі було чути сильний вибух

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА