17:08 11.05.2022

Мер Херсона Колихаєв про заяву окупаційної влади Херсона щодо наміру приєднатися до Росії: Мені складно коментувати, що в голові у цих людей

2 хв читати
Мер Херсона Колихаєв про заяву окупаційної влади Херсона щодо наміру приєднатися до Росії: Мені складно коментувати, що в голові у цих людей

Мер тимчасового зайнятого російськими військами Херсона Ігор Колихаєв, коментуючи заяву окупаційної влади Херсона про намір приєднатися до Росії, заявив, що йому складно коментувати те, що є в голові людей, які поширюють такі ідеї.

"Буквально декілька годин тому російські ЗМІ почали розганяти чергове вкидання від "нової влади Херсонської області" про те, що вони нібито попросять ввести наш регіон до складу Росії... Мені складно коментувати, що в голові у тих, хто ініціює та поширює такі гучні заяви", - написав Колихаєв у фейсбуці у середу.

За його словами, жителі Херсона та Херсонської області "бачать себе виключно у складі України, і ніхто не має права по-тихому ухвалювати за них таке доленосне рішення".

"Я знову звертаюся до Офісу президента України і прошу негайного втручання - офіційної заяви від української влади про те, що Україна бореться за свій український Херсон та цінує кожного його мешканця, який не залишив місто на розтерзання", - наголосив Колихаєв.

Він зазначив, що у Херсонській області та безпосередньо у Херсоні залишилися патріоти, які буквально "тримають місто на своїх руках", жителі України, представники понад 114 національностей, серед яких - діти, жінки, люди похилого віку.

Раніше у російських ЗМІ поширилася інформація із посиланням на заступника голови окупаційної "обласної військово-цивільної адміністрації" Херсона Кирила Стремоусова про намір звернутися до президента Росії Володимира Путіна з проханням включити регіон до складу Росії.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи зазначену заяву, заявив, що українська армія звільнить свою територію.

"Єдине звернення, яке можуть готувати "гауляйтери" Херсонської області - прохання про помилування після вироку суду. Окупанти можуть просити приєднатися хоч до складу Марса, хоч до Юпітера. Українська армія звільнить Херсон, які б ігри слів не вигадували окупанти", - написав Подоляк у твіттері.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА