07:35 11.05.2022

Канада внесла 2,5 млн канадських доларів на підготовку звіту про порушення прав людини в Україні

1 хв читати
Канада внесла 2,5 млн канадських доларів на підготовку звіту про порушення прав людини в Україні

Канада заплатила 2,5 млн канадських доларів до Ради з прав людини ООН, для підготовки звіту щодо порушення прав людини в Україні, а також залучення винних до відповідальності за порушення міжнародного гуманітарного права, повідомили у зовнішньополітичному відомстві республіки.

"Канада підтримує Україну. Канада вклала 2,5 мільйона доларів в @UNHumanRights, який повідомлятиме про порушення прав людини в Україні. Цей моніторинг сприятиме майбутнім українським та міжнародним зусиллям щодо притягнення до відповідальності за порушення міжнародного гуманітарного права", – йдеться в повідомленні у твіттері в ніч на середу.

Як повідомлялося, Рада з прав людини ООН у четвер, 12 травня, проведе 34 спеціальне засідання, присвячене погіршенню ситуації з правами людини в Україні в результаті російської агресії.

"Вона скликається відповідно до офіційного прохання, поданого сьогодні Україною і підтриманого нині 53 державами", – зазначається в повідомленні управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН) на його сайті в понеділок.

Управління нагадало, що в ході 49-ї чергової сесії Ради з прав людини 3 та 4 березня 2022 року Рада провела екстрене обговорення питання про агресію РФ проти України, після чого ухвалила рішення про створення незалежної міжнародної комісії з розслідування всіх передбачуваних порушень прав людини у контексті такої агресії.

 

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА