18:41 03.05.2022

Унаслідок обстрілу ворогом автобуса з працівниками Авдіївського КХЗ 10 людей загинули, майже 20 поранені – "Метінвест"

2 хв читати
Унаслідок обстрілу ворогом автобуса з працівниками Авдіївського КХЗ 10 людей загинули, майже 20 поранені – "Метінвест"

Унаслідок обстрілу російськими військами у вівторок автобуса з працівниками Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ), що входить до групи "Метінвест", 10 людей загинули, 20 поранені.

"Сьогодні, 3 травня, о 17:20 військами РФ був обстріляний автобус з робітниками Авдіївського коксохімічного заводу. Внаслідок прямого влучання у пасажирський транспорт 10 співробітників заводу загинули, приблизно 20 – отримали тяжкі поранення. На цей час пораненим надають всю необхідну допомогу в Авдіївській міській лікарні. Щодо стану постраждалих інформація буде оновлюватися", - наголошується в інформації групи "Метінвест" у фейсбуці.

"Метінвест" висловлює співчуття сім'ям загиблих. Компанія надасть необхідну підтримку та матеріальну допомогу сім'ям усіх постраждалих працівників.

Група "Метінвест" засуджує дії окупантів та наголошує, що обстріл стався після закінчення зміни, коли мирні жителі міста збиралися на зупинці, щоб їхати додому.

"Це цинічно сплановані дії та скоригований прицільний обстріл цивільних, у яких є сім’ї, діти, котрі не здали своє місто у 2014 році і продовжують разом із захисниками підтримувати Україну", - констатують у заяві компанії.

Наголошується, що обстріл мирних міст, підприємств та звичайних жителів – це геноцид українців із боку РФ. Весь світ бачить це у багатьох українських містах, зокрема у Маріуполі, де з 24 лютого точаться запеклі бої, знищується інфраструктура, гинуть жінки, люди похилого віку та діти.

Раніше голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко написав у фейсбуці, що внаслідок обстрілу російськими військами АКХЗ загинули щонайменше 10 мешканців та ще 15 людей поранені.

"Ці цифри - оперативні. Інформація ще буде уточнюватися й кількість жертв, ймовірно, може бути більшою. Росіяни точно знали, куди цілили, - робочі саме завершили зміну й на зупинці чекали на автобус, який мав їх розвозити із заводу додому", - написав Кириленко.

Голова ОВА наголосив, що це черговий цинічний злочин РФ.

АКХЗ – найбільший коксохімічний завод Європи, основний виробник коксу в Україні.

АКХЗ входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,24%) та група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА