13:26 25.04.2022

Унаслідок воєнних дій в Україні повністю знищено чотири приміщення судів, не здійснюють правосуддя 135 судів – заступник голови ОП

1 хв читати
Унаслідок воєнних дій в Україні повністю знищено чотири приміщення судів, не здійснюють правосуддя 135 судів – заступник голови ОП

Станом на понеділок, 25 квітня, в Україні не здійснюють правосуддя 135 апеляційних і місцевих судів, повністю зруйновано приміщення чотирьох судів у Київській, Харківській і Миколаївській областях, повідомив заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов.

"Станом на 25 квітня не здійснюють правосуддя 135 апеляційних і місцевих судів, що становить 20% від загальної кількості судів України. Зазнали пошкоджень або повністю зруйновані 51 суд. Із цієї кількості 47 приміщень судових установ у Київській, Чернігівській, Харківській, Донецькій, Луганській і Херсонській областях зазнали критичних пошкоджень, наразі здійснення правосуддя в них неможливе", - поінформував Смирнов.

Він уточнив, що чотири приміщення судів повністю зруйновані – Бородянський районний суд Київської області, Ізюмський міськрайонний суд Харківської області, Харківський апеляційний суд, будівля якого є пам'яткою архітектури, Господарський суд Миколаївської області.

За його словами, на тимчасово не підконтрольних українській владі територіях розташовані 64 суди, ухвалено рішення про зміну територіальної підсудності цих судів. "Справи, підсудні цим судам, тимчасово розглядають інші суди", - уточнив він.

Також заступник голови ОП додав, що станом на 25 квітня вже відновлено роботу шести судів – Брусилівського, Малинського й Овруцького районних судів Житомирської області, Іванківського районного суду Київської області, Господарських судів Сумської та Чернігівської областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА