16:57 15.03.2022

ВР ухвалила низку законопроектів, необхідних Україні для перемоги над російським окупантом, - Железняк

3 хв читати

Верховна Рада ухвалила низку законопроектів, необхідних Україні для перемоги над російським окупантом, повідомив народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос").

"Ухвалено низку важливих для перемоги над ворогом рішень", - написав Железняк у телеграмі, повідомивши, що на пленарному засіданні у вівторок були присутні 345 народних депутатів з усіх фракцій.

За його словами, народні депутати ухвалили законопроект №7168 - про продовження терміну дії воєнного стану в Україні до 25 квітня 2022 року (за 343 голоси).

Він також повідомив, що ухвалені законопроекти №7137д – додаткові податкові стимули для підтримки бізнесу під час війни. Зокрема, скасування оподаткування пального та запровадження пільгового режиму для підприємців (2% від обороту). Цей документ, за словами Железняка, діятиме під час воєнного та надзвичайного стану та передбачає понад 40 новацій. Законопроект підтримали 340 народних депутатів.

Крім того, Верховна Рада ухвалила законопроект №7151 про визнання добровольців ТРО ветеранами війни (за 344 голоси); №7140-1 - спрощення варіанта звільнення від військової служби осіб з інвалідністю та осіб, які доглядають за особами з інвалідністю та хворими дітьми (за - 344); №6384-1 – особливості бюджетування судової системи (за – 344); №7147 - особливості діяльності та додаткові повноваження поліції в умовах воєнного стану (за - 343); № 7145 – закріплення поняття "бойового імунітету" – правовий захист військового командування, військовослужбовців, ТРО, працівників правоохоронних органів (за – 344); №7149 - можливість скасування запобіжного заходу або тримання під вартою для призову такої особи на військову службу (за - 341).

Железняк також повідомив, що народні депутати збільшили на 67 млрд грн видатки на армію, перерозподілили обсяги надання державних гарантій у межах граничного розміру гарантованого державою боргу та обмежили використання коштів дорожнього фонду (законопроект № 7167, за 342 голоси).

Рада також лібералізувала трудове законодавство в умовах воєнного стану (№7160 за – 344); ухвалила законопроект №7148 про підвищення ефективності кримінального провадження за кіберзлочинами, а також інших кримінальних правопорушень, пов'язаних із комп'ютерними даними (за - 343).

На засіданні у вівторок депутати також розширили дію закону "Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України" на території, захоплені Російською Федерацією від початку війни 24 лютого 2022 року (№7157, за - 341).

Серед ухвалених документів - законопроект №7038д збільшення ренти на видобуток газу під час воєнного та надзвичайного стану (за – 270).

Також депутати ухвалили законопроект №7133 – гарантії держави про заборону звільнення вчителів в умовах воєнного стану (за 341); №7143 – надання додаткових повноважень Державній судовій адміністрації України в період відсутності повноважного складу Вищої ради правосуддя (за 343); №7154 – припинення вчинення виконавчих дій, стягувачами за якими є Російська Федерація або особи, пов'язані з державою-агресором (за 343); №7161 – збільшення в особливий період загальної чисельності Державної прикордонної служби України на 7000 військовослужбовців (за 344) та №7166 – особливості управління урядом бюджетом в умовах воєнного стану (за 345).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА