12:32 05.03.2022

КС України ініціює припинення членства КС Росії та КС Білорусі у Всесвітній конференції конституційного правосуддя

1 хв читати

Конституційний Суд України ініціює припинення членства Конституційних судів РФ та Білорусі у Всесвітній конференції конституційного правосуддя (WCCJ).

"Конституційний суд України звернувся до Бюро Всесвітньої конференції конституційного правосуддя та Секретаріату Всесвітньої конференції конституційного правосуддя щодо припинення членства Конституційного Суду Російської Федерації та Конституційного Суду Республіки Білорусь у Всесвітній конференції конституційного правосуддя", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в суді.

Як зазначають у КС України, РФ – не єдина держава, яка веде війну в Україні. "Республіка Білорусь як політично-військовий сателіт РФ надає допомогу у розміщенні військ та озброєнні російських збройних сил на своїй території, тим самим сприяє досягненню цілей Росією у поневоленні України", - зазначили у суді.

"Ґрунтуючись на тому, що мета створення органів конституційного контролю на території будь-якого континенту нашого світу полягає у забезпеченні не лише верховенства Конституції та її безпосередньої дії на території відповідної держави, а також у тому, щоб забезпечити відповідність державної діяльності приписам основного закону, утвердженні ідеалів правовладдя та людських прав, подальше членство цих судів у Всесвітній конференції конституційного правосуддя не допустиме у світлі цілей Конференції, визначених статтею 1 її Статуту", - заявили у КС України.

Водночас у суді додали, що акти агресії та масові вбивства не можуть залишатися безкарними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА