15:28 27.01.2022

ПАРЄ затвердила резолюцію про санкції проти РФ за зникнення людей у Криму і ОРДЛО

1 хв читати
ПАРЄ затвердила резолюцію про санкції проти РФ за зникнення людей у Криму і ОРДЛО

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) затвердила в четвер резолюцію про припинення насильницьких зникнень на території держав Ради Європи, що містить поправки української делегації про санкції проти РФ за причетність до відповідних інцидентів в окупованих Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Базово доповідач у ній згадував випадки лише кількох країн, що були предметом уваги асамблеї (Білорусь, держави Південного Кавказу). До цього списку ми своїми поправками додали тимчасово окуповані території України (Крим, частини Донецької та Луганської областей). Усі поправки, які я захищала, підтримані", - повідомила заступниця члена постійної делегації українського парламенту в ПАРЄ Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook.

"Зокрема, вони (правки – ІФ) конкретизують, що дія резолюції поширюватиметься на тимчасово окуповані території України, де РФ здійснює ефективний контроль, зокрема, це частина Донецької та Луганської областей (тобто за злочини відповідає Росія), також пропонується розробити механізм санкцій, під які потраплять державні органи, групи та посадові особи, які причетні до зникнень або перешкоджають їх розслідуванню", - додала вона.

Кравчук наголосила, що важливо використовувати всі можливості, щоб нагадувати міжнародній спільноті про ситуацію, в якій опинилася Україна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА