13:04 25.01.2022

Поворозник розцінив підозри у справі про земельну ділянку для РНБО як тиск на владу Києва

2 хв читати
Поворозник розцінив підозри у справі про земельну ділянку для РНБО як тиск на владу Києва

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, якому слідчі прокуратури міста вручили підозру у справі облаштування скверу замість забудови багатоповерхівками території біля станції метро "Сирець", назвав те, що сталося, черговим кроком у політичному тиску на столичну владу, повідомляє пресслужба КМДА.

"Окрім політичних мотивів, у цій підозрі я не бачу нічого іншого. Немає жодних кримінальних правопорушень. Земельна ділянка як була, так і залишилась у комунальній власності. Єдине що – на цій землі наведено лад і вона, власне, врятована від забудови в районі станції метро "Сирець". На цьому місці сьогодні знаходиться сквер: кожен може туди піти і на власні очі переконатись", – сказав Поворозник у коментарі журналістам у вівторок.

Він зазначив, що йому не було роз'яснено суть підозри і, відповідно, він вбачає в цьому порушення процесуальних прав. "Щодо процедури вручення підозри – це питання більше до адвокатів. Я переконаний, що були порушені процесуальні норми в частині того, що мені не було роз’яснено суть цієї підозри. І, відповідним чином, будемо далі працювати над доказом своєї юридичної позиції", - сказав Поворозник у коментарі журналістам у вівторок.

Як повідомлялося, ділянку на вул. Щусєва біля станції метро "Сирець" у Києві в 2009 році було передано апарату РНБО України у постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків із підземними паркінгами та об'єктами соціально-побутової інфраструктури. Однак у 2019 році було встановлено, що всі десять років ділянку не використовували за призначенням, будівництва не було розпочато, а на ділянці утворилося стихійне звалище. У 2019 році міська влада припинила право постійного користування ділянкою, після чого місто вивезло сміття, здійснило благоустрій території та влаштувало там сквер.

"РНБО не залишає намірів забудувати територію висотками і через правоохоронців продовжує тиснути на столичну владу", - зазначив мер Києва Віталій Кличко, який раніше повідомив про висунення Поворознику підозри.

У прокуратурі Києва агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що одному із заступників голови КМДА вручено підозру. Детальну інформацію буде оприлюднено пізніше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА