21:36 24.01.2022

Порошенко покинув будівлю ДБР через сім хвилин після прибуття

2 хв читати
Порошенко покинув будівлю ДБР через сім хвилин після прибуття

Державне бюро розслідувань (ДБР) інформує у Telegram-каналі, що народний депутат, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко прибув із запізненням у відомство, але залишив його через 7 хвилин, не дочекавшись слідчого.

"Сьогодні, 24 січня 2022 р., підозрюваного Порошенка П. А. викликали на 16:00 до Державного бюро розслідувань. Зафіксовано, що о 16:07 підозрюваний Порошенко П.А. разом із адвокатами прибув до приміщення Державного бюро розслідувань, о 16.11 його зареєстрували в "Журналі відвідувачів", а о 16.14 народний депутат залишив приміщення ДБР, не дочекавшись слідчого. Таким чином, підозрюваний Порошенко П.А. та його адвокати прибули із запізненням і перебували в приміщенні ДБР близько 7 хвилин. Вони покинули бюро, хоча достовірно знали, що слідчий чекає на них і готовий до зустрічі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що о 16:11 адвокат Порошенка зателефонував слідчому та повідомив про їхнє прибуття за викликом. Слідчий через 4 хвилини вже був у холі приміщення, проте ні підозрюваного, ні його захисників у будівлі вже не було.

Повідомляється, що слідчий зателефонував адвокату Порошенка Ігореві Голованю, проте той не повідомив причин поспішного покидання бюро.

Зазначені факти можуть розцінюватися як неналежне виконання підозрюваним покладених на нього обов'язків.

Раніше повідомлялося, що ДБР 20 грудня 2021 року повідомило Порошенка про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичним організаціям у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Раніше в рамках цього ж кримінального провадження про підозру було повідомлено Медведчука та колишнього міністра енергетики Володимира Демчишина.

Печерський райсуд Києва 19 січня обрав для Порошенка запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань з обмеженням виїзду за кордон. Таким чином, клопотання прокуратури, в якому вона просила про арешт Порошенка з альтернативою застави 1 млрд грн, суд не задовольнив.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА