10:13 18.01.2022

Українець Уткін, якого незаконно утримують у Макіївській колонії, потребує негайного лікування - омбудсмен

2 хв читати
Українець Уткін, якого незаконно утримують у Макіївській колонії, потребує негайного лікування - омбудсмен

Громадянин України Віктор Уткін, якого незаконно утримують у Макіївській виправній колонії №32 в ОРДО, має серйозні проблеми зі здоров'ям і потребує негайного лікування, заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"19 травня 2018 року Віктор поїхав з Волновахи до рідної сестри у тимчасово окупований Донецьк і під час перетину блокпоста "Оленівка" був затриманий представниками окупаційної адміністрації. Спочатку Віктора тримали у в'язниці так званого міністерства держбезпеки ДНР, де він зазнавав нелюдських катувань. У березні 2020 року так званим Верховним судом ДНР Віктора Уткіна було засуджено на 13 років позбавлення волі за "шпигунство", - написала вона у своєму Telegram-каналі.

Денісова наголосила, що наразі українець перебуває у виправній колонії №32 у Макіївці без належного медичного забезпечення та харчування. За її інформацією, Уткін має хронічну хворобу Боткіна, проблеми з хребтом.

"Крім того, імплантовані штучні кришталики в очах, що потребує постійного профілактичного огляду та лікування. Віктор постійно потребує ліків для покращення мозкового кровообігу, зниження тиску, протигрибкові медикаменти, а також лікування стоматолога… В умовах виправної установи йому не надається жодна медична допомога", – зазначила омбудсмен.

Зокрема, Денісова звернулася до керівництва Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні терміново відвідати українця Уткіна, сприяти його негайній госпіталізації та забезпечити кваліфікованою медичною допомогою.

"Прошу координатора від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Шарлотту Реландер особисто втрутитись задля надання відповідної допомоги та порушення питання про його звільнення за станом здоров'я. Враховуючи критичний стан здоров'я Віктора Уткіна, вимагаю негайного його звільнення", - написала омбудсмен.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА