16:08 17.12.2021

Третина українців вважає головними подіями 2021 року пандемію та вакцинацію - соцопитування

2 хв читати
Третина українців вважає головними подіями 2021 року пандемію та вакцинацію - соцопитування

Майже половина українців – 47% - вважає, що жодних досягнень української влади у 2021 році не було, свідчать результати соціологічного дослідження "Підсумки-2021 та прогнози-2022", проведеного Українським інститутом майбутнього (UIF) у період із 28 листопада до 10 грудня 2021 року.

У прес-релізі з результатами опитування, оприлюдненому у Facebook у п'ятницю, уточнюється, що 37% опитаних українців твердо відповіли, що "жодного досягнення не було", ще 10% респондентів було важко назвати будь-яку подію досягненням.

"Водночас третина українців – 31% – вважає головною подією 2021 року пандемію та примусову вакцинацію. Відповідно 24% найбільше запам'ятали за 2021 рік пандемію коронавірусу. А ще 7% відзначили вакцинацію, у тому числі примусову", - йдеться в релізі.

У ньому уточнюється, що з величезним відривом серед головних подій опинилися будівництво та ремонт доріг, яке за цей рік найбільше запам'ятали 8% респондентів.

"Серед подій, які найменш запам'яталися українцям у 2021 році: війна на Донбасі – 6%, святкування 30-ї річниці незалежності України – 4%, підвищення цін на товари та послуги – 3%, справа "вагнергейту" (зрив операції щодо затримання бойовиків) - 2%, розвиток цифрових послуг (застосунок "Дія") - 0,4%", - наголошують соціологи.

Вони додають, що 19% українців за 2021 рік не запам'яталася взагалі жодна подія, а ще 15% не змогли відповісти на це запитання.

"Що ж стосується досягнень української влади за 2021 рік, то, на думку 40% українців, головним стало саме будівництво доріг. Слід зазначити, що молодь до 24 років майже вдвічі більше називає це досягненням влади за цей рік - 56%, ніж люди старшого віку – 30%", – повідомляють у UIF.

Там уточнюють, що 12% респондентів визнають ключовим досягненням вакцинацію населення від COVID-19. І 6% говорять про розвиток цифрових послуг (проект "Держава у смартфоні", застосунок "Дія") як про головний здобуток української влади цього року.

"І знову ж таки про це втричі частіше як про досягнення влади за 2021 рік згадує молодь – 13%. Тоді як серед людей 55 років і старше лише 4%", - резюмують соціологи.

Соціологічне дослідження "Підсумки-2021 та прогнози-2022" проводив Український інститут майбутнього (UIF) спільно з соціологічною компанією New Image Marketing Group серед 2400 респондентів віком від 18 років за методикою face-to-face у період з 28 листопада до 10 грудня у всіх регіонах України за винятком тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя.

Статистична похибка з ймовірністю 0,95% не перевищує 2,05%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА