13:14 18.11.2021

ТСК має продовжити розслідування зриву операції із затримання "вагнерівців", вважають в опозиції

3 хв читати
ТСК має продовжити розслідування зриву операції із затримання "вагнерівців", вважають в опозиції

У парламентській опозиції після оприлюднення матеріалів Вellingcat про операцію українських спецслужб із затримання "вагнерівців" висловлюються за продовження розслідування "зливу" операції новою тимчасовою слідчою комісією (ТСК) Верховної Ради.

"Ми й надалі продовжуватимемо наполягати на створенні дійсно справжньої ТСК. Проект рішення ми давно зареєстрували, але досі він навіть не винесений на обговорення Верховної Ради", - сказала народний депутат із фракції "Європейська солідарність" Іванна Климпуш-Цинцадзе журналістам у кулуарах Верховної Ради у четвер.

Вона наголосила, що не витримує жодної критики цинізм, з яким "згодовують сьогодні суспільству роботу ТСК (під керівництвом народного депутата з фракції "Слуга народу" Мар'яни Безуглої - ІФ)".

Климпуш-Цинцадзе стверджує, що міжнародні партнери України з першого дня зриву спецоперації українських спецслужб знали, що "президент і його команда брешуть".

Народний депутат переконана, що внаслідок "зливу" операції велику агентурну мережу було поставлено під удар і знищено.

На думку заступника голови фракції "Голос" Романа Костенка, ТСК має продовжити роботу та з'ясувати правду.

"Наразі вона має продовжити свою роботу та працювати з тими, хто може бути причетний до "зливу" цієї операції", - сказав Костенко журналістам.

За його словами, ТСК створена не для того, щоб захищати президента, а щоб розповісти всім правду про те, що сталося.

Він наголосив, що нині йдеться "не про наявність спецоперації, а про можливу державну зраду вищого керівництва держави".

Як розповів журналістам народний депутат, екс-глава СБУ (2006-2010, 2014-2015 рр.) Валентин Наливайченко (фракція "Батьківщина"): "Керівник спецслужби не міг розголошувати секретних планів... Керівництво служби не має узгоджувати на фінальній стадії з будь-яким чиновником будь-які деталі операції, а тим більше їх розголошувати”.

Він уточнив, що якщо спецоперація узгоджена з президентом на початковому етапі, то операція продовжується, і це нонсенс, коли на фінальній стадії (спецслужби) сумніваються, виконувати її чи ні.

"До чого тут домовленість про можливе перемир'я із затриманням та арештом військових злочинців?!" – сказав Наливайченко.

Народний депутат із фракції "Опозиційна платформа - За життя" Сергій Льовочкін, який у 2010-2014 роках обіймав посаду голови Адміністрації президента, розповів журналістам, що глава Офісу президента - "це людина, яка має доступ до абсолютно всієї секретної інформації, яка є в державі".

Водночас Льовочкін вважає, що глава Офісу президента не може давати якісь розпорядження спецслужбам.

"Я вважаю, що ні (не може давати розпорядження – ІФ), тому що все-таки Офіс президента – це допоміжний орган, який працює на президента", – сказав депутат.

Він наголосив, що ніхто, крім президента, не може давати вказівки розвідувальним органам, оскільки вони підпорядковуються лише йому.

Водночас Льовочкін зазначив, що "в межах своїх повноважень президент може доручати главі Офісу брати участь у нарадах, доносити позицію президента до будь-яких чиновників у державі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА