07:58 18.11.2021

Незалежні медики рекомендують госпіталізувати Саакашвілі до багатопрофільної клініки

2 хв читати
Незалежні медики рекомендують госпіталізувати Саакашвілі до багатопрофільної клініки

Альтернативна чинному лікарському консиліуму група лікарів під егідою омбудсмена Грузії Ніно Ломджарія в середу оприлюднила висновок з медичного огляду 16 листопада колишнього президента Міхеіла Саакашвілі у тюремній лікарні.

"Стан здоров'я Міхеіла Саакашвілі нині критичний за багатьма життєвими показниками, тому ми вважаємо, що тюремна лікарня не готова надати необхідного лікування людині, що перебуває в такому критичному стані" - заявив на брифінгу член групи, лікар Георгій Григолія.

При цьому він зазначив, що Саакашвілі поки що не потрібна реанімація.

"Оскільки Міхеіл Саакашвілі не припиняє голодування, з кожним днем його стан погіршуватиметься. Ми рекомендуємо госпіталізувати його до багатопрофільної клініки, в якій йому можуть надати повноцінне лікування", - сказав Григолія.

Увечері в середу одна з лідерів опозиційної партії "Єдиний національний рух" Ека Херхеулідзе, яка зустрілася з Саакашвілі у тюремній лікарні, заявила журналістам, що його стан "вкрай тяжкий".

"У Міхеіла Саакашвілі сьогодні різко підвищився тиск. Він важко пересувається і не в змозі тримати рівновагу, стоячи на ногах", - сказала Херхеулідзе.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий у Тбілісі, після чого поміщений до в'язниці у місті Руставі, де оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані).

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а звинувачення на його адресу сфальшованими.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА