01:53 31.08.2011

Мовний законопроект регіоналів спрямований на обмеження розвитку української мови - Наливайченко

1 хв читати
Мовний законопроект регіоналів спрямований на обмеження розвитку української мови - Наливайченко

Голова політради партії "Наша Україна" Валентин Наливайченко заявляє, що законопроект про мовну політику, розроблений депутатами Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком, спрямований на обмеження застосування та розвитку державної української мови.

"Такі законопроекти суперечать Конституції країни, не вирішують жодної реальної проблеми мов національних меншин і є лише ширмою для посилення русифікації. Тому ми закликаємо народних депутатів проголосувати проти його винесення на розгляд парламенту. Розіграш "мовної карти" уже не врятує теперішній режим від втрати довіри виборців", - наводить слова В.Наливайченка сайт "Нашої України" у вівторок.

Він також зазначає, що "депутатам від Партії регіонів саме час бути в Макіївці та Донецьку, щоб захистити права батьків, які протестують проти незаконного закриття середніх шкіл (українських шкіл - ІФ)".

В.Наливайченко закликав громадські та політичні організації спільно протидіяти таким ініціативам Партії регіонів.

Як повідомлялося, напередодні на сайті Верховної Ради було зареєстровано законопроект С.Ківалова та В.Колесніченка "Про засади державної мовної політики". Згідно з документом пропонується надати статус регіональної російській мові у 13 регіонах України, де російська є рідною для щонайменше 10% населення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА