17:28 08.11.2021

Саакашвілі перевели в найнебезпечніше місце для його життя - Глдані, заявляє нардеп Ясько

2 хв читати
Саакашвілі перевели в найнебезпечніше місце для його життя - Глдані, заявляє нардеп Ясько

Екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який голодує 39-й день, без узгодження з родичами й адвокатами з в'язниці в місті Руставі перевели у Глдані, повідомила депутат Верховної Ради і цивільна дружина Саакашвілі Єлизавета Ясько.

"Усупереч заявам консиліуму лікарів, грузинського й українського обмудсменів, позиції України, його перевели в найнебезпечніше місце для його життя - Глдані!" - повідомила Ясько на своїй сторінці у Facebook.

Раніше Ясько повідомила, що Саакашвілі в невідомому напрямку вивезли з в'язниці в місті Руставі.

"Десь годину тому в невідомому напрямку Міхеіла вивезли з в'язниці. Переміщення його ні з родичами, ні з адвокатами не було погоджено", - написала Ясько.

Вона також наголосила, що Саакашвілі перебуває у критичному стані, проте "наскільки він критичний, ніхто зараз не може підтвердити".

Також в оприлюдненому відео Ясько сказала, що в'язниця не дає інформації про те, де наразі перебуває Саакашвілі та в якому напрямку його вивезли.

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала грузинську владу невідкладно забезпечити переведення громадянина України в лікарню, яка облаштована для надання екстрених реанімаційних заходів і відповідає стандартам надання медичної допомоги таким пацієнтам з урахуванням усіх рекомендацій консиліуму лікарів.

Вона наголосила, що через поширення в ЗМІ повідомлень представників грузинської влади про нібито прийом їжі Міхеілом Саакашвілі він з 6 листопада відмовився від будь-яких ліків, вітамінів і підтримувальних препаратів.

Як повідомлялося, 3 листопада президент Грузії Саломе Зурабішвілі на спеціальному брифінгу знову повторила, що не помилує колишнього главу держави Міхеіла Саакашвілі.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали у Тбілісі. Наразі Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення – сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА