18:56 22.10.2021

Запит нардепа Неклюдова до президента на впровадження санкцій проти корпорації "Рошен" підтримали 153 парламентарії

2 хв читати
Запит нардепа Неклюдова до президента на впровадження санкцій проти корпорації "Рошен" підтримали 153 парламентарії

У Верховній Раді 153 народних депутати підтримали запит нардепа Владлена Неклюдова (парламентська фракція "Слуга народу") до президента України Володимира Зеленського з проханням упровадити санкції проти підприємств кондитерської корпорації "Рошен" за "фінансування бюджету держави-агресора - Російської Федерації".

Відповідне рішення депутати ухвалили на засіданні в п'ятницю.

Зазначений депутатський запит підтримали 144 депутати з фракції "Слуга народу" (60% від загальної кількості), чотири представники фракції "Опозиційна платформа - За життя" (10%), три позафракційних депутати, і по одному з депутатських груп "Довіра" і "За майбутнє". Представники фракцій "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос" не підтримали цієї ініціативи.

Корпорація Roshen входить до топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. Охоплює Київську, Кременчуцьку, дві Вінницьких кондитерських фабрики і Вінницький молочний завод, Бісквітний комплекс у Борисполі (Київська обл.), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина). Виробництво Липецької фабрики (РФ) зупинено з 1 квітня 2017 року.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб підприємців та інформації на сайті ВР, кінцевим бенефіціаром корпорації є Олексій Порошенко - син п'ятого президента України, чинного народного депутата і голови парламентської фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка.

Як повідомлялося, Басманний суд Москви (Росія) у грудні 2016 року наклав арешт на майно Липецької фабрики (Росія) - 14 об'єктів нерухомості, зокрема на склад готової продукції, чотири цехи, будівлю підсобного корпусу і сім земельних ділянок загальною площею понад 700 тис. кв. м у межах кримінального провадження про нібито розкрадені з бюджету РФ 180 млн руб. за рахунок нібито незаконного відшкодування ПДВ.

Згідно з оприлюдненими в четвер, 21 жовтня, даними дослідження, проведеного Київським міжнародний інститут соціології (КМІС) 15-18 жовтня, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчої неділі, за партію "Європейська солідарність" проголосували б 15,7% респондентів, які визначилися з вибором, що перевищує показник правлячої партії "Слуга народу" - 15,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА