15:04 13.10.2021

Будівництво сервісного центру компанії Baykar Makina в Україні може розпочатися в листопаді - Таран

1 хв читати
Будівництво сервісного центру компанії Baykar Makina в Україні може розпочатися в листопаді - Таран

Будівництво в Україні сервісного центру турецької компанії Baykar Makina, яка виробляє безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 для Збройних сил України, може розпочатися в листопаді поточного року, повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

"Планується побудувати за рахунок компанії Байрактар у нас в Україні сервісний центр для обслуговування Байрактар, навчання, для їх ремонту, і вже розпочалися роботи. Поки що у нас тривають бюрократичні процедури щодо оформлення землі, на якій будуватимуть цей сервісний центр. Землю ми не передаємо Байрактар, земля залишається нашою українською власністю, входить до земель оборони, а сервісний центр будують коштом Байрактар", - сказав Таран журналістам у Києві в середу.

Міністр зазначив, що будівництво центру може розпочатися, можливо, навіть наступного місяця. "Я сподіваюся, що найближчим часом, можливо, навіть наступного місяця", - додав Таран.

Як повідомлялося, 14 вересня Таран на зустрічі з генеральним директором Baykar Makina Халуком Байрактаром розглянув можливість і перспективи розміщення виробництва турецьких безпілотних комплексів на території України.

Раніше, у квітні, придбаний у Туреччині ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 вперше здійснив виліт до зони Операції об'єднаних сил, під час якого виявив техніку противника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА