08:20 07.10.2021

Pfizer перевірить ефективність своєї вакцини від COVID-19, прищепивши жителів бразильського міста Толедо

1 хв читати
Pfizer перевірить ефективність своєї вакцини від COVID-19, прищепивши жителів бразильського міста Толедо

Американська компанія Pfizer проведе дослідження ефективності свого препарату від коронавірусу COVID-19 шляхом вакцинації всього населення старше 12 років у місті на півдні Бразилії, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на цю компанію.

За даними Pfizer, дослідження вакцини розробки Pfizer / BioNTech проведуть у місті Толедо (штат Парана), населення якого становить 143 тис. осіб. Дослідженню сприятимуть бразильська національна вакцинаційна програма, місцеві органи охорони здоров'я, система освіти.

У компанії заявили, що метою такого дослідження є вивчення передачі коронавірусу після вакцинації населення.

За даними ЗМІ, які посилаються на місцеві органи охорони здоров'я, вже 98% населення Толедо отримали першу дозу вакцини від COVID-19. Переважно жителі робили щеплення препаратом Pfizer. Деякі отримали компонент вакцин розробки компаній AstraZeneca і Sinovac Biotech Ltd. Повну вакцинацію пройшли 56% жителів міста.

Раніше в цьому році схоже дослідження провів бразильський Інститут Бутантан у місті Серрано (штат Сан-Паулу) з населенням 45,6 тис. людей. Тоді в інституті заявили, що масова вакцинація скоротила смертність внаслідок зараження коронавірусом на 95%.

Бразилія займає третє місце серед країн світу за кількістю виявлених випадків коронавірусу - там за час пандемії діагностували понад 21 млн заражень. За смертністю Бразилія знаходиться на другому місці: зафіксовано понад 598,8 тис. летальних випадків серед інфікованих.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА