12:14 07.09.2021

Експозицію другої черги Меморіалу жертв Голодомору представлять у листопаді - Ткаченко

2 хв читати
Експозицію другої черги Меморіалу жертв Голодомору представлять у листопаді - Ткаченко

Концепцію експозиції другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" буде представлено наприкінці листопада поточного року, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Оновлену залу пам’яті Національного музею Голодомору-геноциду відкрито. Саме зала пам’яті є основою, серцем музею. Тут кожен з відвідувачів завдяки сучасним технологіям зможе побачити, відчути історію геноциду українців. Працівникам музею вдалося знайти нові експонати, які є доказом злочину радянської влади проти українського народу. Зокрема, вперше експонуватимуться листи іноземного інженера Джері Бермана, який став у 1932-1933 роках свідком винищення української нації на Донбасі", - написав Ткаченко у своєму Telegram-каналі.

Міністр також зазначив, що будівництво другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" наближається до фінальної стадії.

"Уже наприкінці листопада 2021 року у межах програми Президента "Велике будівництво" ми презентуємо концепцію експозиції 2-ї черги. Після чого розпочнуться роботи над інженерною частиною і введенням в експлуатацію", - додав Ткаченко.

У своєму виступі на міжнародному форумі "Масові штучні голоди: пам'ятаємо, шануємо" в Києві Ткаченко наголосив, що музей є свідченням того, що Україна намагається фізично, наочно продемонструвати світу, що геноцид, якого зазнав український народ, не може бути забутий і має передаватися на державному рівні й визнаватися на державному рівні в усьому світі.

За його словами, президент України Володимир Зеленський постійно нагадує не тільки про необхідність завершення будівництва музею Голодомору, а й говорить про це у всьому світі, зокрема згадував про голодомор, перебуваючи з візитом у США.

"Наслідком голодомору, який визнано геноцидом проти нашого народу, з боку тоталітарного сталінського режиму, стали мільйони жертв серед українців. Це втрати, зіставні з тими, яких зазнала Україна у Другій світовій війні. Як можна прагнути знищити цілий народ? Чому і за що? Ми ніколи не зможемо цього зрозуміти, ми ніколи не зможемо цього забути, ми ніколи не зможемо цього пробачити", - процитував Ткаченко слова зі звернення президента України Володимира Зеленського до учасників форуму.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА