13:46 05.08.2021

На Харківщині відбуваються обшуки у справі, фігурантами в якій виступають члени Нацкорпусу, - СБУ

2 хв читати
На Харківщині відбуваються обшуки у справі, фігурантами в якій виступають члени Нацкорпусу, - СБУ

У Харківській області в четвер, 5 серпня, відбуваються оперативно-слідчі дії в межах кримінального провадження, фігурантами в якому є члени Національної корпусу.

"Наразі в Харківській області справді відбуваються оперативно-слідчі дії, обшуки в межах кримінального провадження, фігурантами в якому є члени Нацкорпусу. Після завершення оперативно-слідчих дій ми надамо більш детальну інформацію", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес- центрі УСБУ в Харківській області.

Голова Харківського обласного відділення Нацкорпусу Костянтин Немічев на телефонні дзвінки не відповідає.

Водночас сайт Dетектів-Info з посиланням на інформоване джерело повідомляє, що співробітники Головного слідчого управління Служби безпеки України здійснили серію обшуків і затримали сімох членів харківського обласного осередку політичної партії "Національний корпус", серед яких Сергій "Чилі" Величко, за підозрою у створенні та участі в складі організованого злочинного угруповання, що спеціалізувалося на рекеті.

"За словами інсайдера, 5 серпня силовики здійснили понад 50 обшуків за місцем проживання та в приміщеннях, які використовувалися достойниками з "азовського руху", виявивши, зокрема, зброю та боєприпаси... На момент підготовки цього матеріалу джерело підтверджує факт затримання 7 учасників "азовського ОЗУ", включно із "Чілі"-Величко", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, керівник Центрального штабу Національного корпусу в Харкові Максим Жорін вважає, що ці обшуки свідчать про "початок зачистки вулиці".

"Зеленський розпочав зачистку вулиці, розуміючи, що восени на нього чекають масові протести", - написав Жорін у своєму Telegram-каналі.

Він стверджує, що обшуки проводяться у людей із активною проукраїнською позицією, учасників АТО/ООС і дав зрозуміти, що НК зробить все можливе, щоб їх захистити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА