21:01 27.07.2021

В Італії 99% випадків смерті серед людей з COVID-19 припадає на не повністю щеплених

2 хв читати
В Італії 99% випадків смерті серед людей з COVID-19 припадає на не повністю щеплених

В Італії майже всі померлі за останні півроку жителі з COVID-19 не пройшли повну вакцинацію від коронавірусу, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на Національний інститут охорони здоров'я Італії (ISS).

Згідно з результатами дослідження ISS, повністю щеплені були близько 99% померлих унаслідок зараження COVID-19 з лютого цього року.

За даними ISS, зафіксовано 423 летальні випадки серед повністю вакцинованих від коронавірусу, що становить 1,2% загальної кількості пов'язаних з COVID-19 випадків смерті за цей період.

При цьому, повідомляється, що середній вік загалом щеплених померлих склав приблизно 88 років. Як наголошується, вони, таким чином, були значно старше - більш ніж на 8 років - померлих, які не пройшли повноцінної вакцинації. Більш того, у щеплених померлих було більше хронічних захворювань.

У МОЗ Італії повідомили, що наразі майже 57% населення країни віком12 років і старше повністю щеплені від коронавірусу. За добу в країні виявили 4 тис. 522 випадки зараження коронавірусом. Напередодні цей показник склав 3 тис. 117. Крім того, за останні 24 години зареєстрували 24 випадки смерті людей з коронавірусом, що на два випадки більше, ніж напередодні.

Минулого тижня влада Італії оголосила, що з 6 серпня на багатолюдні заходи будуть пускати повністю вакцинованих від COVID-19. На відкритих терасах барів і ресторанів "зелена перепустка" - документ із даними про вакцинацію - не буде потрібна. "Зелена перепустка" також не буде потрібна в громадському транспорті, в школах і на робочих місцях. Як повідомляють ЗМІ, цей захід вжито заради збільшення темпу вакцинації. Раніше "зелену перепустку" вимагали тільки для подорожі за кордон, а також відвідування великих заходів, таких як концерти, футбольні матчі або весілля.

Загалом в Італії за час пандемії діагностували понад 4,3 млн заражень COVID-19, більш ніж 127,9 тис. інфікованих померли. При цьому зафіксовано понад 4,1 млн випадків одужання від коронавірусу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення акцизів на тютюнові вироби буде ухвалено в другому читанні - профільний парламентський комітет

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА