12:02 21.07.2021

В Україні за добу потонули 20 людей, зокрема двоє дітей - ДСНС

2 хв читати
В Україні за добу потонули 20 людей, зокрема двоє дітей - ДСНС

На водоймах України за минулу добу, 20 липня, загинули 20 осіб, зокрема двоє дітей, повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Тільки за минулу добу вода забрала життя 20 українців. З них двоє дітей. Однак навіть катастрофічно високий показник смертності на водних об'єктах не лякає людей. Незважаючи на постійні застереження працівників служби порятунку, люди ігнорують елементарні правила поведінки на воді", - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є купання в необладнаних для цього місцях, купання в нетверезому стані та самостійне відвідування водойм дітьми.

"Зокрема, 20 липня близько 17 години у Кривому Розі на р. Саксагань місцеві жителі виявили, витягнули з води та передали на судмедекспертизу тіло потонулої дівчинки 2014 року народження. В Чернігівській області 20 липня о 5:50 до служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що рибалка в р. Десна біля с. Авдіївка Куликівської територіальної громади Чернігівського району виявив і витягнув на поверхню тіло дівчинки 2011 року народження, яка потонула 18 липня. Для проведення пошукових робіт, які тривали протягом двох днів, залучалися 11 людей, три одиниці техніки та два човни, з них від ГУ ДСНС - п'теро людей особового складу та одна одиниця техніки. Обстежено дно акваторії р. Десна в районі місця події на площі 5500 кв.м і 10 км водної акваторії уздовж берегової лінії", - повідомляють рятувальники.

Загалом від початку року на водоймах України загинули 836 осіб.

У ДСНС нагадують, що купатися можна тільки на спеціально обладнаних пляжах. Рятувальники рекомендують не пірнати в незнайомих місцях, не залишати дітей без нагляду біля води й не дозволяти їм самостійно відвідувати місцеві озера та річки, не запливати далеко й не плавати наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах. Також рекомендується не заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння і наближатися до суден, човнів і катерів.

Температура води для купання має бути не нижчою за + 17° і проводити в ній рекомендується не більше 20 хвилин, причому цей час має збільшуватися поступово, починаючи з 3-5 хвилин.

Також рятувальники радять стежити за штормовими попередженнями та не виходити в плавання на човнах під час сильних поривів вітру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА