16:28 16.05.2021

Російські найманці обстріляли з реактивних вогнеметів Катеринівку - штаб ООС

1 хв читати
Російські найманці обстріляли з реактивних вогнеметів Катеринівку - штаб ООС

Українські військові на Донбасі зафіксували випадок обстрілу населеного пункту Катеринівка з боку російських найманців із реактивного піхотного вогнемета, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил у неділю.

"Сьогодні, 16 травня, українська сторона зафіксувала і верифікувала факти застосування збройними формуваннями РФ реактивного піхотного вогнемета. Зокрема, окупанти відкрили вогонь боєприпасами об'ємного вибуху в напрямку населеного пункту Катеринівка", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що такий вид зброї дає змогу вести ефективний обстріл на дальність до 600 м, а в місці вибуху - бойовий заряд підривається, формуючи вогняну хмару об'ємом 120 кубометрів.

"Такі вогнемети перебувають на озброєнні російської армії і застосовувалися під час першої і другої чеченських воєн, спецоперацій в Дагестані та Інгушетії, а тепер і в Україні. Цей випадок є ще одним черговим свідченням відкритого постачання РФ озброєння і військової техніки на територію ОРДЛО з метою ескалації конфлікту", - наголошують у штабі ООС.

Про всі зафіксовані порушення Мінських домовленостей збройними формуваннями РФ українська сторона СЦКК оперативно поінформувала СММ ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА