11:13 01.03.2021

Росія намагається легітимізувати залучення російських миротворців до врегулювання конфлікту на Донбасі - українська делегація в ТКГ

2 хв читати
Росія намагається легітимізувати залучення російських миротворців до врегулювання конфлікту на Донбасі - українська делегація в ТКГ

Керівник української сторони СЦКК генерал-майор Сергій Салкуцан у неділю, 28 лютого, направив голові Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ ноту у зв'язку з провокацією окупаційних військ на лінії розмежування на сході України, повідомляє Українська делегація для участі в Тристоронній контактній групі (ТКГ).

"27 лютого 2021 року на позиціях одного з підрозділів 2 АК (зона відповідальності - ТОРЛОУ) була проведена зйомка серії репортажів, в яких акцентується увага на можливості підвищення ефективності контролю режиму припинення вогню в разі залучення до цього процесу російських миротворців. При цьому заявляється, що таку оцінку нібито дали представники СММ ОБСЄ з деяких західноєвропейських країн", - йдеться в повідомленні у Telegram-каналі.

Зазначено, що до проведення зйомок були залучені військовослужбовці 2 АК, а як знімальний реквізит було икористано уніформу спостерігачів СММ ОБСЄ та військовослужбовців так званого представництва ЛНР у СЦКК.

Українська сторона СЦКК вважає, що подібні дії спрямовані на дискредитацію СММ ОБСЄ та свідчать про небажання Росії виконувати взяті раніше на себе зобов'язання і домовленості, досягнуті під час засідань ТКГ й у форматі "нормандської четвірки".

"Зокрема, ці дії РФ спрямовані на оцінку реакції міжнародного співтовариства на можливу участь військовослужбовців ЗС РФ у складі СЦКК як "... єдиного надійного способу для сприяння врегулюванню конфлікту на сході України", - наголошують в Українській стороні СЦКК.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА