09:36 03.02.2021

Міністр культури вітає блокування телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsOne

2 хв читати
Міністр культури вітає блокування телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsOne

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав рішення Ради національної безпеки і оборони про блокування телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsOne своєчасним.

"Цей кейс є винятковим (!), але вчасним. І не тільки через інформаційний тероризм і загрозу безпеці України цих інструментів пропаганди Кремля. А й через масові порушення журналістських стандартів, фейки та маніпуляції", - написав Ткаченко в Telegram-каналі вранці в середу.

Він зазначив, що рішення РНБО є симетричним на щоденні інформаційні та пропагандистські атаки на українську свободу й незалежність. "Це логічне завершення розслідування тимчасової слідчої комісії, у якій я брав участь іще під час роботи народним депутатом. Тоді ми з’ясовували, як відбувалися оборудки під час зміни власників телеканалів 112, ZIK та NewsOne, які сьогодні належать одній людині – правій руці Медведчука, депутату Тарасу Козаку. Радий, що наші напрацювання стали кроком до встановлення цілковитої прозорості структури власності українських телеканалів та завадили інформаційній монополізації в інтересах окремих політичних сил", - зазначив міністр.

Ткаченко переконаний, що ці телеканали - не звичайні телевізійні мовці: "Це по суті іноземна пропагандистська машина, яка була сформована в Україні й опосередковано профінансована Москвою, де про свободу слова вже давно не йдеться, а окремі журналісти стали солдатами Кремля".

Міністр наголосив, що свобода слова і права людини для України - ключові цінності, які необхідно обстоювати, аби не допустити загрози нацбезпеці, безпеці українців і порушення європейських стандартів.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський підписав указ про впровадження санкцій проти народного депутата України з фракції "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака, а також восьми компаній, які є засновниками телеканалів 112, ZIK і NewsOne.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА