07:38 25.01.2021

SpaceX вивела на орбіту рекордну групу супутників

2 хв читати
SpaceX вивела на орбіту рекордну групу супутників

Важка ракета-носій Falcon 9 у неділю успішно вивела на задану орбіту рекордну партію з 143 міні-супутників, зокрема 10 космічних апаратів для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

"Виведення супутників підтверджено", - йдеться в повідомленні.

У рамках місії Transporter-1 запуск ракети з 133 державними та комерційними космічними апаратами, а також 10 інтернет-супутниками Starlink компанії SpaceX, був здійснений з космічного комплексу на мисі Канаверал у Флориді о 10:00 за часом Східного узбережжя США.

Перший багаторазовий ступінь ракети Falcon 9, який використовувався вп'яте, після відділення здійснив успішну керовану вертикальну посадку на автоматичну морську платформу Of Course I Still Love You droneship, розташовану в 533 км від стартового майданчика в Атлантиці.

Як повідомляв "Інтерфакс", 20 січня важка ракета-носій Falcon 9 вивела на низьку навколоземну орбіту чергову партію з 60 міні-супутників, призначених для глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink. Це було 17-е виведення на орбіту великої групи інтернет-супутників у рамках проекту Starlink, починаючи з травня 2019 року. Орбітальне угруповання SpaceX зараз складається з понад тисячі космічних апаратів Starlink.

Сьогодні компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА