07:17 23.01.2021

Ілон Маск обіцяє $100 млн винахідникові кращої технології уловлювання вуглецю

1 хв читати
Ілон Маск обіцяє $100 млн винахідникові кращої технології уловлювання вуглецю

Засновник і глава Tesla Inc. і SpaceX Ілон Маск обіцяв приз у $100 млн за винахід кращої технології уловлювання вуглекислого газу.

"Я виділяю $100 млн на приз за кращу технологію уловлювання вуглецю", - написав Маск у Twitter, обіцяючи розкрити більше деталей на наступному тижні.

Як зазначає CNBC, технології дозволяють безпосередньо вловлювати вуглець з повітря, або запобігати його викидам заводами і електростанціями. Потім вуглекислий газ може зберігатися під землею, щоб уникнути його потрапляння в атмосферу.

За даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), в світі існує 20 комерційних проектів уловлювання, зберігання і використання вуглекислого газу. З 2017 року було схвалено 30 нових проектів, проте МЕА наголошує, що їх кількість повинна значно зрости, щоб глобальне потепління не перевищило 1,5 градуса Цельсія в порівнянні з доіндустріальним рівнем.

За оцінкою агентства, проекти уловлювання, зберігання і використання вуглецю можуть дозволити знизити викиди вуглекислого газу майже на 20%, а також скоротити витрати на боротьбу зі змінами клімату на 70%. Важку промисловість важче і дорожче адаптувати до поновлюваних джерел енергії, ніж встановити на підприємствах системи уловлювання викидів.

Цього місяця Маск обігнав Джеффа Безоса в рейтингу найбагатших людей світу. За даними Bloomberg Billionaires Index, статки глави Tesla складають $ 201 млрд, глави Amazon.com Inc. - $ 193 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА