15:27 17.12.2020

Прощання і похорон Кернеса відбудуться наступного тижня

2 хв читати
Прощання і похорон Кернеса відбудуться наступного тижня

Прощання, відспівування і похорон міського голови Харкова Геннадія Кернеса відбудуться наступного тижня, повідомив секретар міськради Ігор Терехов.

"Я не можу назвати чіткої дати, коли ми організуємо похорон. Але, найімовірніше, це вівторок-середа, максимум, четвер наступного тижня", - сказав Терехов на нараді в четвер.

Він повідомив, що відспівування Кернеса відбудеться в Благовіщенському соборі, потім - церемонія прощання. Її буде організовано на території Харківського національного академічного театру опери та балету (ХНАТОБ).

За словами Терехова, церемонія прощання триватиме близько чотирьох годин (орієнтовно з 9:00 до 13:00). Секретар міськради наголосив на необхідності наявності масок у людей, які прийдуть до ХНАТОБ, і дотримання ними соціальної дистанції.

Терехов доручив організувати екрани з трансляцією відспівування і церемонії прощання, а також звукопідсилення на кладовищі, де планується траурний мітинг.

За словами заступника міського голови Євгена Водовозова, в день похорону Кернеса, рух у центрі Харкова буде обмежено, а маршрути міського транспорту змінено. Терехов наголосив, що про ці зміни городян треба поінформувати заздалегідь.

"Я розумію, труднощі в тому, що ми не знаємо дати. Це не від нас залежить. Це залежить від процедури, яка наразі триває в Німеччині, ми зрозуміємо це, я так думаю, ближче до п'ятниці. До кінця п'ятниці ми зрозуміємо цю ситуацію", - сказав Терехов.

На брифінгу після наради він повідомив, що на церемонії прощання і похоронів очікується велика кількість людей не тільки з Харкова, а й з інших регіонів України та з-за кордону (наскільки дозволять карантинні обмеження).

Терехов уникнув відповіді на запитання, на якому цвинтарі поховають Кернеса, зазначивши лише, що його поховають на почесній алеї.

"Він буде похований на почесній алеї, де у нас поховано найвидатніших харків'ян. Таке рішення ми ухвалили з сім'єю Геннадія Адольфовича", - сказав Терехов.

За інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", наразі розглядають два міських кладовища - друге і тринадцяте.

Як повідомлялося, Кернес помер на 62-му році життя в берлінській клініці "Шаріте", де проходив лікування після ускладнень від COVID-19.

Кернеса вперше було обрано міським головою Харкова в 2010 році. 4 листопада 2020 року Харківська міська територіальна виборча комісія вдруге визнала Кернеса обраним міським головою. Він набрав найбільшу кількість голосів виборців, які взяли участь у виборах, - за нього проголосували 60,34% виборців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА