20:22 25.11.2020

Слідство у справі про отримання екс-директором департаменту Харківської ОДА 1,32 млн грн хабара закінчено

2 хв читати
Слідство у справі про отримання екс-директором департаменту Харківської ОДА 1,32 млн грн хабара закінчено

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) ухвалили рішення про завершення досудового розслідування, яке проводили детективи НАБУ, у справі стосовно колишнього директора департаменту капітального будівництва Харківської облдержадміністрації, якого підозрюють в отриманні 1,32 млн грн хабара.

"Матеріали справи відкрито підозрюваному та його адвокату. Після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті", - повідомляється в середу на сторінці САП у соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, увечері 3 серпня було затримано директора департаменту капітального будівництва Харківської облдержадміністрації Андрія Винниченка. За інформацією НАБУ, чиновник вимагав 1,32 млн грн за "допомогу" приватному підприємцю у підключенні електроустановок його компанії до електричних мереж. Вартість своїх "послуг" він визначив, виходячи з розрахунку 2200 грн за підключення кожного кіловата потужності.

6 серпня Винниченку повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (шахрайство - ІФ); ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27; ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі - ІФ) КК України.

Того самого дня Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 прожиткових мінімумів.

Винниченка було призначено начальником управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА на початку квітня цього року, а наприкінці липня - він став директором департаменту капітального будівництва ХОДА. До приходу в ХОДА довгий час працював у "Харківобленерго".

Голова обладміністрації Олексій Кучер заявив, що епізод, за яким було затримано чиновника, не пов'язаний із його роботою в облдержадміністрації.

"Хочу наголосити: згідно з попередніми даними слідчих органів, епізод із неправомірною вигодою - шлейф із "минулого життя" чиновника, коли він перебував у структурі обленерго і не обіймав жодних посад у ХОДА. Із діяльністю затриманого в ХОДА та виконанням ним своїх посадових обов’язків учорашній епізод жодним чином не пов’язаний", - написав Кучер у своєму Telegram-каналі.

Водночас за інформацією прес-служби "Харківобленерго", Винниченко не працює в енергокомпанії вже близько 1,5 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА